Θάνος, Στέλιος και Λυδία : Οι "μικροί ήρωες" της Χαλκιδικής


Με άψογο συντονισμό και ασφάλεια διεξήχθη ο φετινός διάπλους στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής 

Παρά τα ισχυρά ρεύματα στην πορεία προς το νησί “Καυκανάς”, και τις δυσκολίες που προκάλεσαν, ο διάπλους της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική διεξήχθη και φέτος με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ασφάλεια από το δήμο Αριστοτέλη , την “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση” και το beach bar Vertigo.



Με το συντονισμό της αντιπροέδρου του Δ.Σ. της “Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης” και συνοδού των συνοδών μαραθωνοκολυμβητικών αγώνων Φωτεινής Γκαμπαλέ , την αμέριστη και αδιάκοπη συμβολή του μέλους του Δ.Σ. και μαραθωνοκολύμβητριας που κωπηλατούσε με το κανό συνοδείας περισσότερο από 3 ώρες Δανάης Μενεξιάδη , τη συνδρομή του ιδιοκτήτη του Vertigo Φάνη Δρουγαλά , αλλά και του γιατρού του αγώνα Ζαχαρία Καλέμη , ο διάπλους της Ολυμπιάδας κύλησε άψογα.


Τη διοργάνωση υποστήριξε με τη δουλειά της και η μαραθωνοκολυμβήτρια και έμπειρη συνοδός αγώνων Μαρία Μπαλτατζή όπως βέβαια και οι διασώστες και τα συνοδευτικά σκάφη ασφαλείας , με “επικεφαλής” τον ταμία της “Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης” Γιώργο Βουλγαράκη που “αλώνιζε” τη διαδρομή του αγώνα , σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τη Δανάη Μενεξιάδη, προκειμένου να κολυμπήσουν όλες οι συμμετέχουσες και όλοι οι συμμετέχοντες με ασφάλεια.

Τον αγώνα ξεκίνησαν συνολικά 72 κολυμβήτριες και κολυμβητές, ανάμεσά τους και 4 κολυμβητές από Πολωνία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ αντίστοιχα.
Από αυτούς επέστρεψαν, καλύπτοντας και τα 6 χλμ , οι μισοί.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο μόλις 13 χρόνων Στέλιος Ξυδάς που κολύμπησε και τα 6 χλμ καταλαμβάνοντας την 10η θέση στη γενική κατάταξη , καθώς και η 16χρονη Λυδία Τσαγκαλίδου και ο 14χρονος Θάνος Τσαμπουρίδης που διένυσαν την πρώτη διαδρομή των 3 χλμ και το μέλλον τους ανήκει.
Ο 14χρονος κολυμβητής Θάνος Τσαμπουριδης,  από την Ολυμπιάδα  Χαλκιδικής


Πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ο Ανδρέας Αποστολίδης με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Λέτσο και τρίτο τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο.

 Πρώτη γυναίκα ήταν η Ναταλία Αργυροπούλου με δεύτερη την Αργυρώ Αργυριάδου και τρίτη την Ειρήνη Κουτσοθόδωρου.

Άξιος συγχαρητηρίων ήταν και ο γηραιότερος του αγώνα , ο 74χρονος Παναγιώτης Σαββίδης.
Νεότερη Παλαιότερη