Ή Αστυνομία αναζητά πληροφορίες, για το ... αξιότιμο τούτο άτομο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου στην Κρήτη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 74χρονου από οικισμό του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να δελέαζε δίνοντάς του χρήματα για να αγοράσει σοκολάτες και παγωτά.

Πρόκειται για τον Λουκά Καραγιώργη του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης, που γεννήθηκε το 1944 στο Ηράκλειο και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν για αποπλάνηση σε βάρος ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ΄ εξακολούθηση και ασελγεία με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός (1) μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 74χρονος φέρεται να έδινε 2ευρα στην ανήλικη για να αγοράζει σοκολάτες. Με αυτό τον τρόπο φέρεται να εξαγόραζε τη σιωπή της, για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις. Ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε έκανε τις πράξεις που του αποδίδουν.
Νεότερη Παλαιότερη