Χαλκιδική : Υποψηφιότητα Δημάρχου-"οδοστρωτήρα", ταράζει τα νερά


Καθώς αδειάζει η κλεψύδρα και φτάνει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες σε όλες τις περιοχές της χώρας σχεδόν, ώστε να δημιουργηθούν οι συνδυασμοί οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ανάληψη της επόμενης Δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Όλα Θεσσαλονίκη, τέτοιες διεργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και σε έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους στη Χαλκιδική,  τον Δήμο Αριστοτέλη.

Ο Δήμος Αριστοτέλη,  ένας από τους πιο ευνοημένους δήμους της χώρας λόγω της θέσης του, καθώς άφθονος είναι ο πλούτος που του παρέχει η τουριστική δραστηριότητα στην ακτογραμμή αυτή της Χαλκιδικής, καθώς περιλαμβάνει γνωστές, δημοφιλείς τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, που ξεκινούν από την Ολυμπιάδα το Στρατώνι, την Ιερισσός,  τα Νέα Ρόδα και την Αμμουλίανη  και καταλήγουν στα Πυργαδίκια.


Η πανέμορφη Ουρανούπολη δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους, αποτελεί ως γνωστόν και την είσοδο στο Άγιο Όρος, το "περιβόλι της Παναγίας". 


Τα αρχαία Στάγειρα πατρίδα του Αριστοτέλη,  πλάι στη μαγευτική Ολυμπιάδα αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλον τον πλανήτη.

Στον Δήμο επίσης εξελίσσεται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα, στο μεταλλευτικό πεδίο το οποίο περιλαμβάνεται ανάμεσα στο τρίγωνο Ολυμπιάδα,  Στρατώνι και Αρναία, ένα μεταλλευτικό πεδίο από τα πλουσιότερα στην Ευρώπη σε χρυσό και χαλκό, ένας κρυμμένος θησαυρός που μπορεί να συνεισφέρει πολλά στην Ελληνική αλλά και στην τοπική οικονομία, καθώς απασχολεί αυτή τη στιγμή το 80 περίπου τοις εκατό του εργατικού δυναμικού του δήμου Αριστοτέλη.

Ο ευλογημένος λοιπόν αυτός Δήμος, λόγω θέσης και οικονομικής δύναμης, έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε παρακμή και δυσπραγία έργων και δράσεων, καθώς η Δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου,  είτε με έργα υποδομής είτε με προβολή και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχονται οικονομικά.

Η παρούσα Δημοτική αρχή η οποία πρόσκειται στην κυβερνητική παράταξη,  δεν μπόρεσε να ενώσει τους δημότες σε κανένα σημείο και δεν μπόρεσε επίσης,  να δώσει κάποια έστω μικρά δείγματα ικανότητας διαχείρισης όλου αυτού του πλούτου που παράγεται στον Δήμο.

Τοπικοί παράγοντες οι οποίοι βλέπουν την κατάσταση, με την παρούσα δημοτική αρχή να έχει φέρει τον Δήμο Αριστοτέλη σε ένα τέλμα απραξίας και αναβλητικότητας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κίνηση ώστε να φέρουν το Δήμο δυναμικά  αντιμέτωπο με τις νέες προσκλήσεις που ανοίγονται στο μέλλον και να μπορέσουν να σταθούν ικανοί,  να φέρουν τον ευλογημένο αυτό τόπο της Χαλκιδικής σε μία καλύτερη κατάσταση, Όπως και το αξίζει.

Πέρα από κομματικούς διαχωρισμούς ή οποιεσδήποτε άλλες ιδεολογικές αναχρονιστικές και διχαστικές αγκυλώσεις, αποφάσισαν να καλέσουν ένα υπερκομματικό όνομα,  αποδεκτό από όλο σχεδόν τον κόσμο του Δήμου,  να αναλάβει να ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου στην διεκδίκηση του δήμου Αριστοτέλη στις επόμενες εκλογές.

Όπως πληροφορούμαστε έχουν γίνει ήδη δύο κλειστές συναντήσεις αυτών των παραγόντων από όλα τα χωριά του δήμου Αριστοτέλη, στις οποίες παραβρίσκονταν και το πρόσωπο στο οποίο έχουν όλοι εναποθέσει τις ελπίδες τους για την Ανάληψη της κίνησης αυτής.

Κοινή πεποίθηση όλων όσων είναι μέσα στα πράγματα του δήμου Αριστοτέλη είναι πως ο εν λόγω πιθανός υποψήφιος θα κατέβει ως ενας οδοστρωτήρας στις εκλογές και θα τις κερδίσει με έναν άνετο περίπατο καθώς συγκεντρώνει την αποδοχή της τεράστιας πλειοψηφίας των δημοτών αυτού του δήμου της Χαλκιδικής.

Στο άκουσμα της πιθανότητας Αυτής της υποψηφιότητας όλοι οι άλλοι προαλειφομόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι είτε αποσύρονται είτε δέχονται μοιρολατρικά το ότι Η αντιπολίτευση στον Δήμο Αριστοτέλη θα είναι δική τους.

Το μόνο που απομένει λοιπόν είναι η επίσημη ανακοίνωση αυτής της υποψηφιότητας που είναι σίγουρο πώς θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πανελλαδικά. 

Οψόμεθα για τα νεότερα λοιπόν Εν αναμονή της επισημοποίησης των υποψηφιοτήτων σε όλη την χώρα. 
Νεότερη Παλαιότερη