Χαλκιδική : Εμβληματική ψαροταβέρνα, πόλος έλξης επισκεπτών


Χαλκιδική : Εμβληματική ψαροταβέρνα, ορόσημο στην ανάπτυξη του γευστικού τουρισμού
Πως μία επιχείρηση εστίασης, γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών για μία ολόκληρη περιοχή

Είναι γενικά πολύ δύσκολο για μία επιχείρηση εστίασης σε τουριστική περιοχή, με τρεις και τέσσερις μήνες λειτουργίας στο χρόνο, να παραμείνει στον χώρο της και να αναπτύσσεται συνεχώς για πολλά χρόνια.

Πόσο μάλλον στη Χαλκιδική, όπου ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια είχε τεράστια σκαμπανεβάσματα, στην ποσότητα και την ποιότητα του εισερχόμενου τουρισμού.

Ούτως ή άλλως όμως, τις γνωστές επιχειρήσεις εστίασης τις ανέδειξαν και τις στήριξαν οι Έλληνες πελάτες τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, από τα χαρακτηριστικότερα ίσως για την περιοχή της Χαλκιδικής, αποτελεί η οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 29 χρόνια, στηρίζει και αναπτύσσει την ψαροταβέρνα "καπετάν Μανώλης" στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.


Όποιος αναζητά την ποιότητα και την ποικιλία στα θαλασσινά γνωρίζει ότι ο "καπετάν Μανώλης" αποτελεί την εγγύηση, για ένα τραπέζι πραγματική εμπειρία.

Η εμβληματική αυτή ψαροταβέρνα αποτελεί από μόνη της πόλο έλξης επισκεπτών στην πανέμορφη Ολυμπιάδα και αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες φωτογραφίες επωνύμων από όλους τους χώρους, καταξιωμένους αθλητές, διάσημους καλλιτέχνες Ελληνες και ξένους, ηθοποιούς και τραγουδιστές, οι οποίοι έχουν περάσει από τα τραπέζια του "καπετάν Μανώλη".



Μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφθεί στην ψαροταβέρνα και έχουν καταγράψει σε εικόνες και άρθρα τις λαχταριστές γεύσεις που δοκίμασαν εδώ.

Και πώς να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν καθημερινά κάθε είδους θαλασσινά και ψάρια,  φτάνουν με το ιδιόκτητο καΐκι της επιχείρησης και σερβίρονται ολόφρεσκα στα τραπέζια.

Ψάρια κάθε είδους και για κάθε βαλάντιο, από τις βασίλισσες συναγρίδες και τσιπούρες, μέχρι τις ταπεινές σαρδέλες και τους γαύρους, μοσχομυρίζουν θάλασσα όταν σερβίρονται στους πελάτες.






Τα φημισμένα μύδια της Ολυμπιάδας, σήμα κατατεθέν της περιοχής για τους καλοφαγάδες όλης της Ελλάδας, σερβίρονται εδώ σε επτά διαφορετικές συνταγές, από το κλασικό μυδοπίλαφο και τους μυδοκεφτέδες, μέχρι την αποκλειστική συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, μύδια πέστο !!!
Μύδια πέστο

Μύδια αχνιστά


Η επιχείρηση που τώρα διευθύνεται από την δεύτερη γενιά της οικογένειας Ανδριώτη, με την εμπνευσμένη και μαέστρικη καθοδήγηση στην δημιουργική κουζίνα,από την καταξιωμένη σεφ Σμαρώ Ανδριώτου, οδηγεί πλέον τις εξελίξεις Όσον αφορά την ποιοτική εστίαση σε όλη την Χαλκιδική.
Λένα και Σμαρώ Ανδριώτη μαζί με την Αθηνά Μυρόβαλη,  ψυχή και καρδιά στην κουζίνα του , "καπετάν Μανώλη"

Και τρανη απόδειξη για όλα τα παραπάνω, αποτελούν όλοι αυτοί που πέρασαν από τα τραπέζια του  θρυλικού πλέον "καπετάν Μανώλη" στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.






Ρύζι μαγειρεμένο με μελάνι σουπιάς

Γαρίδες με λευκή σάλτσα

Κριθαρότο θαλασσινών


Νεότερη Παλαιότερη