Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, τρανς, κουίρ και ιντερσeξ : Τα πιο φιλικά μέρη για διακοπές


Εχουν υψηλές απαιτήσεις από τα ταξίδια τους αλλά και περιορισμένο χρόνο, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. 
Να γιατί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό «κεφάλαιο» του διεθνούς τουρισμού. 

Κι είναι η έρευνα του Thomas Cook Blog για τους έξι καλύτερους προορισμούς που αφορούν στον γκέι τουρισμό που φέρνουν πρώτη και καλύτερη τη Μύκονο. Ιδού η σχετική λίστα:

Μύκονος

Αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά νησιά των LSBTQ στον κόσμο, συνθέτοντας μια εκπληκτική καλοκαιρινή απόδραση. ΄Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Μύκονος είναι ιδανική για τις παραλίες της. Οι Super Paradise, Ελιά και Αγράρι, είναι τα καλύτερα σημεία για ηλιοθεραπεία. Ειδικότερα, μετά την Ελιά αποκαλύπτεται μια δεύτερη, «κρυμμένη» παραλία γυμνιστών, η οποία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου για την κοινότητα των LSBTQ. Μετά από μια κουραστική μέρα, επιβάλλεται η χαλάρωση στη «Μικρή Βενετία», η οποία είναι γνωστή ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Μυκόνου.


Ιμπιζα

Απίστευτα όμορφες παραλίες, νόστιμα φαγητά και ξέφρενη νυχτερινή ζωή του κόσμου. Οι ολονύχτιοι χοροί στα πολυσύχναστα μπαρ, τα εξωτικά κοκτέιλ αλλά και οι απόμερες γωνιές, προσφέρονται για όλα τα γούστα και τις επιθυμίες. Στην ΄Ιμπιζα για τους τουρίστες που αγαπούν περισσότερο τη μέρα, ενδείκνυνται οι πολλές όμορφες αγορές με τα πολύχρωμα ρούχα, τα βιολογικά καλλυντικά, τα χειροποίητα κοσμήματα και τις χειροτεχνίες.

Βερολίνο
«Παραδεισένιες» επιλογές αποδεικνύονται η Berlin Pride στα τέλη Ιουλίου ή το Διεθνές Φεστιβάλ Queer Film XPOSED για τους LGBTQ. Εάν θέλει να διεισδύσει κανείς περαιτέρω στην κουλτούρα αυτής της υπέροχης πόλης, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί το μουσείο Schwules, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία της κοινότητας LSBTQ του Βερολίνου αλλά και να παρακολουθήσει τα LGBTQ κινηματογραφικά αφιερώματα. Αναμφίβολα, εδώ χτυπάει η πολύχρωμη «καρδιά» της LSBTQ κοινότητας.


Γκραν Κανάρια
Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως το Φεστιβάλ Dunas τον Αύγουστο, το οποίο είναι το μοναδικό καλοκαιρινό γκέι φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, ενώ την παράσταση κλέβουν το Gay Pride Maspalomas και το καρναβάλι. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, είναι ένας από τους πιο προοδευτικούς προορισμούς στον κόσμο για τα δικαιώματα της LSBTQ κοινότητας κι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη. Επίσης, η περιοχή προσφέρεται για ψώνια, αφού διαθέτει καταστήματα ιδιαίτερου γούστου.

Βαρκελώνη
Μια πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική όπως είναι η Sagrada Familia, νόστιμα μεζεδάκια τάπας, σανγκρία, καθώς και πολύ καλές παραλίες. Η σκηνή LSBTQ στη Βαρκελώνη αυξάνεται και πληθύνεται κι είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός. Η περιοχή Eixample, με το παρατσούκλι-λογοπαίγνιο «Gaixample», είναι ένα από τα διασκεδαστικότερα και φιλικότερα κομμάτια της LSBTQ σκηνής. Ανεξάρτητα από το γούστο του τουρίστα στην ψυχαγωγία, είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψει τη δική του μοναδική μεριά της πόλης.



Άμστερνταμ
Οι σημαντικοί εορτασμοί όπως το Pride Amsterdam, τα εκπληκτικά μπαρ, τα καφέ και τα κλαμπ, συνθέτουν ένα άκρως ποθητό LSBTQ παραμύθι. 

Το Άμστερνταμ έχει ιστορία στην υποστήριξη της κοινότητας LSBTQ και είναι μια φανταστική πόλη για city breaks. Το επίσημο γραφείο πληροφοριών για ομοφυλόφιλους, Pink Point, παρέχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η LSBTQ κοινότητα για να ζήσει μοναδικές στιγμές στις διακοπές της.
Νεότερη Παλαιότερη