12χρονο γιο, άφησε πίσω της η Ρίκα Βαγιάνη

Σε ηλικία 44 ετών και έπειτα από προσπάθειες γέννησε τον γιο της. 
Η ίδια ποτέ δεν αρνήθηκε ότι απέκτησε παιδί με εξωσωματική. Με τον σύζυγό της προσπαθούσαν πολλά χρόνια να γίνουν γονείς και το κατάφεραν έπειτα από μεγάλη ταλαιπωρία.

«Μέσα από τα media και με όλα αυτά τα παραδείγματα των διασήμων που γίνονται μητέρες μετά τα 40, καλλιεργείται η ιδέα ότι ένα παιδί μπορεί να σε περιμένει όσο εσύ θέλεις. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πίσω από τις ώριμες λαμπερές μαμάδες κρύβονται πολλές δακρυσμένες ιστορίες, τις οποίες δεν θα μάθουμε ποτέ. Δεν θέλω να αποτελέσω πηγή άγχους, αλλά να καταστήσω σαφές ότι όσο μια γυναίκα αργεί να γίνει μητέρα τόσο αναλαμβάνει το ρίσκο των ενδεχόμενων δυσκολιών που θα ακολουθήσουν. Εγώ περίμενα να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο για να ξεκινήσω την οικογένειά μου. Και δεν πιστεύω ότι η επαγγελματική ζωή κοντράρει τη μητρότητα», έγραψε σχετικά η ίδια σε άρθρο της.

Η Ρίκα Βαγιάνη σε συνέντευξή της στο ΟΚ, έδωσ  όλες τις απαντήσεις ενώ αποκαλύπτει τις δυσκολίες για να ζήσει την μητρότητα, ακόμα και στα 40 της. 

- To παιδί ήρθε στη ζωή σου όταν είχες περάσει τα 40. Αγχώθηκες ποτέ ότι μπορεί να γίνεις μητέρα;
«Αγχώθηκα όταν είχα κάποιες εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώνονταν. Αλλά είναι είναι κάτι που θα τρομάξει και ένα κορίτσι που είναι 20 χρονών. Τελικά πήγαν όλα καλά, είχα μια εκπληκτική εγκυμοσύνη, οπότε ακόμα και αν αγχώθηκα κάποιες στιγμές το έχω ήδη ξεχάσει».

- Πως αντέδρασες όταν αγκάλιασες πρώτη φορά το μωρό σου;
«Σαρκαστικά.Το πρώτο που είπα όταν είδα τον Οδυσσέα ήταν «Οχ άλλος ένας!». Έμοιαζε τόσο πολύ με τον πατέρα του που ήταν σαν MiniMe από το Austin Powers.(γελάει».

- Σε έχει φέρει σε αμηχανία με κάποια ερώτησή τους;
«Είμαι από τις γυναίκες που δεν κρύβουν την ηλικία τους. Μια μέρα λοιπόν είχε γυρίσει από το σχολείο και με ρώτησε με ύφος. «Μαμά το ξέρεις ότι είσαι η μόνη μαμά στο Δημοτικό που είναι 50;». Εσύ πόσο χρονών είσαι τον ρώτησα. «Αφού ξέρεις ότι είμαι 7. Τι με ρωτάς», απάντησε. «Θες να ζήσεις για να γίνεις 8;» τον ξαναρώτησα. «Θέλω» μου απάντησε. «Ωραία τότε δε θα ξαναθίξεις αυτό το θέμα» είπα και σκάσαμε και οι δυο από τα γέλια. Δεν έκρυψα την ηλικία μου από τους θαυμαστές και τους εργοδότες μου. Θα την έκρυβα από τον γιο μου;».

- Θα αποκάλυπτες την ηλικία σου σε μια συνέντευξη;
«Γιατί να μην την πώ; Είμαι γεννημένη το 1962, οπότε κάνε τον λογαριασμό και υπολόγισε πόσο είμαι».
Νεότερη Παλαιότερη