17 εκατομμύρια ευρώ από την Κυβέρνηση, σε 7 ΠΑΕ !!!

7 ΠΑΕ -που ήταν “άστεγες” τηλεοπτικά- συμφώνησαν σε κλειστό διετές συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων τους από την ΕΡΤ, αλλά και με οψιόν ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια.
Το ετήσιο οικονομικό “πακέτο” για αυτές τις επτά ομάδες αναμένεται να φτάσει τα 17 εκατομμύρια ευρώ (θα μοιραστούν αναλογικά σε κάθε ομάδα).

Έκανε πίσω ο Βασιλειάδης και επιβεβαίωσε τα περί ΕΡΤ 

Οριστικά με 14 ομάδες η Super League από τη μεθεπόμενη σεζόν, οριστικά στην ΕΡΤ οι επτά «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ (οι άλλες εννέα είναι στη Nova).

Μέσα σε ένα μήνα η πολιτεία έκανε πίσω στις αιτιάσεις των ΠΑΕ και το πρωτάθλημα της Super League θα ξεκινήσει κανονικά, στις 25 Αυγούστου. 
Αρχές Ιουλίου ήταν που ο Γιώργος Βασιλειάδης επέμενε ότι, αν δεν δεχθεί ο συνεταιρισμός τη μείωση των ομάδων της Super League σε 12 από την επόμενη ή τη μεθεπόμενη σεζόν, τότε δεν θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση και δεν θα προσέφερε εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο στους συλλόγους.


Εντέλει, και 12 δεν θα γίνουν και τηλεοπτικό συμβόλαιο βρήκαν οι επτά «άστεγες» ΠΑΕ, χάρη στη μεσολάβηση του υφυπουργού Αθλητισμού και την «προσθήκη» της ΕΡΤ.

Την εν λόγω συμφωνία μάλιστα επιβεβαίωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου αναφέρει ότι αποδέχθηκε την από 11ης Ιουλίου αντιπρόταση της Super League (σ.σ. για 14 ομάδες από την επόμενη σεζόν).
Αυτό σημαίνει ότι θα χρηματοδοτήσει μέσω της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς όμως να ενεργοποιήσει το πλήρες πακέτο που προέβλεπε χρηματοδότηση πενταετίας.

«Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προτείναμε τη μείωση σε 12 ομάδες επειδή έχουμε εμμονή με αυτό το νούμερο, αλλά επειδή έχουμε λάβει υπόψη μας οικονομοτεχνικές μελέτες που δείχνουν ότι με τα σημερινά δεδομένα η μεγάλη κατηγορία για να μπορεί να καταστεί βιώσιμη οικονομικά δεν θα πρέπει να έχει περισσότερες από 12 ομάδες. Βέβαια ορισμένες από τις ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτή τη στιγμή, προβάλλουν ενστάσεις για τον αριθμό 12 και προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αντιπροτείναμε το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μην είναι εξ αρχής εγγυημένο για 5 χρόνια, αλλά με μια οψιόν που θα ενεργοποιηθεί αν στο μεταξύ καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και βλέποντας πάντοτε και την πορεία του εγχειρήματος».

Όσον αφορά σε άλλα μέτρα που θα παρθούν για το πρωτάθλημα; Ζητάται από την πολιτεία ο δημόσιος οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ ανά τρίμηνο, ενώ και ο περιορισμός των δανεισμών είναι ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.
Νεότερη Παλαιότερη