ΕΝΦΙΑ 2018: Oδηγίες για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών από το TAXISnet


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ
Δρ. Χρήστος Χατζηχρήστος*

Μπαίνοντας στη σελίδα της ΑΑΔΕ δίνεται η δυνατότητα επιλογής υπηρεσιών τόσο προς Πολίτες όσο και προς Επιχειρήσεις, οπότε επιλέγουμε το μενού που μας ενδιαφέρει.

Για την είσοδο στην εφαρμογή Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ για πολίτες επιλέγουμε το μενού Ακίνητα


Επιλέγοντας ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ζητείται η συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών – Username και Password. Πατώντας στη συνέχεια Είσοδος ολοκληρώνεται η είσοδος στην εφαρμογή. Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε και την σύζυγο που ΔΕΝ έχει κωδικούς για το Taxisnet.


Επιλέγοντας το Έτος 2018 εμφανίζεται στο πεδίο των εκτυπώσεων η επιλογή εκτύπωσης του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ για το 2018.


Από την οθόνη αυτή δίνονται οι παρακάτω επιλογές σχετικά με την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ:
Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2018 (σε αρχείο .pdf)
Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)
Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Επιλέγοντας «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2018» προβάλλεται το εκκαθαριστικό του 2018.

Για να δει ο φορολογούμενος τις προθεσμίες εξόφλησης των δόσεων θα επιλέξει «Εκτύπωση Ειδοποίησης Πληρωμής Φόρου».Στην ειδοποίηση πληρωμής φόρου αναγράφεται και η ταυτότητα πληρωμής που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή του φόρου και ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφλησή της. Για την πληρωμή του συνόλου ή μέρους της οφειλής τους, οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.
Εάν σας ενδιαφέρει να σας ενημερώσουμε γι’ αυτό το θέμα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε.

*Ο Δρ. Χρήστος Χατζηχρήστος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Λογιστής, Φοροτεχνικός Α' τάξεως και στην Ευρωπαϊκή ένωση ως Πιστοποιημένος Λογιστής (Certified Accounting Technician) και Πιστοποιημένος Ελεγκτής Απάτης (Certified Fraud Examiner). Επιπρόσθετα, έχει ενταχθεί στο Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών (ΕΜΑ) του Υπουργείου Εργασίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, είναι Αξιολογητής του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ), Ελεγκτής και Αξιολογητής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που υλοποιούσε ο ΕΟΜΜΕΧ και τέλος Εμπειρογνώμονας/Μελετητής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΠΕΔΒΜ).

Νεότερη Παλαιότερη