Πακιστανοί και Ιρακινός οι φονιάδες του άτυχου 23χρονου Νικόλα


Μετά από συντονισμένες έρευνες, η αστυνομία φαίνεται ότι έφτασε στην άκρη του νήματος για να βρει εκείνους που ευθύνονται για το θάνατο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, του 25χρονου που σπούδαζε στη Γλασκώβη και είχε έχει διακοπές στην Ελλάδα για να περάσει χρόνο με την 23χρονη φίλη του που εργάζεται στη χώρα μας.

Ομολόγησαν αργά το βράδυ οι τρεις συλληφθέντες την εμπλοκή τους στο έγκλημα στο Φιλοπάππου, όπου ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε βράχια

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς 17 και 26 ετών που συνελήφθησαν στην Ειδομένη και ένας Ιρακινός που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ομολογία τους λένε ότι δεν τον έσπρωξαν τον 25χρονο στον γκρεμό, αλλά τον απείλησαν με σπασμένο μπουκάλι να δώσει το κινητό του, εκείνος παραπάτησε και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Οι δύο Πακιστανοί μερικές ώρες μετά το περιστατικό διέφυγαν οδικώς στη Θήβα και μετά αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στην Ειδομένη και από εκεί από τον σταθμό των Ευζώνων ή κρυφά περάσματα για να φτάσουν στην ΠΓΔΜ.

Κομβικό σημείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν οι πληροφορίες αστυνομικών της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας που πολύ σύντομα συνέλαξαν στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχαν κλείσει τα κινητά τους τηλέφωνα μερικές ώρες μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου του 25χρονου Νίκου.

Στη συνέχεια η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, φίλη του 25χρονου τους αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες προέρχονται από την ομάδα υπηκόων από το Πακιστάν, δύο από τους οποίους είναι σεσημασμένοι για ληστείες του δρόμου με σπασμένα γυάλινα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ όλοι τους ήταν ανάμεσα στις προσαγωγές που είχαν γίνει το τελευταίο πεντάμηνο από την ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί στον τόπο της ληστείας είχαν βρει το κινητό τηλέφωνο του 25χρονου το οποίο στάθηκε αφορμή για τη λογομαχία που ενδεχομένως κατέληξε στη θανάσιμη πτώση.

Το κινητό τηλέφωνο της 23χρονης παρότι το είχαν αποσπάσει, οι αστυνομικοί το βρήκαν πεταμένο σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της συμπλοκής και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα ή DNA των δραστών.

Νεότερη Παλαιότερη