30 νεκροί μέχρι τώρα, από την κατάρρευση της γέφυρας


Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 30 ενώ άλλοι τόσοι είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τραγωδία στη Γενοβα μετά την κατάρρευση γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A-10. Οι Ιταλικές αρχές έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς και εκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια.

Από τα πρώτα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κεραυνός χτύπησε τη γέφυρα λίγο πριν την κατάρρευσή της

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, η κατάρρευση της γέφυρας μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι .

Στους 22 ανεβάζει υπουργός της ιταλικής της κυβέρνησης τον αριθμό των νεκρών από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα, η οποία σημειώθηκε στις 11:30 π.μ. (ώρας Iταλίας) κατά τη διάρκεια μίας ξαφνικής και σφοδρής καταιγίδας.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι κι ένα μωρό, όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Adnkronos, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 12, έως τώρα, εγκλωβισμένοι, οι οποίοι είναι ζωντανοί και μεταφέρονται στα νοσοκομείο.

Από την κατάρρευση άγνωστος έως τώρα αριθμός αυτοκινήτων έπεσε στο κενό από ύψος 50 μέτρων.

Η πυροσβέστης Αμάλια Τεντέσι ανέφερε στην τηλεόραση της RAI, ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατέπεσαν είναι περίπου 20. Η ίδια ανέφερε ότι δύο άνθρωποι ανεσύρθησαν ζωντανοί στην (βιομηχανική) περιοχή κάτω από τη γέφυρα και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, μετέδωσε ότι το τμήμα της γέφυρας Morandi που κατέρρευσε φθάνει περίπου τα 200 μέτρα, ενώ πυροσβέστες δήλωσαν στο Associated Press ότι ανησυχούν για την περίπτωση εκρήξεων στις παροχές φυσικού αερίου που διατρέχουν την περιοχή κάτω από τη γέφυρα.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

Στη γέφυρα είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακατασκευής το 2016 ενώ ο παραχωρησιούχος του έργου δήλωσε ότι την ώρα της κατάρρευσης εκτελούντο έργα υποστύλωσης , προσθέτοντας ότι η «συμπεριφορά» της γέφυρας παρακολουθείτο διαρκώς.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ANSA, οι αρχές θεωρούν πιθανό η κατάρρευση να οφείλεται σε κατασκευαστική αστοχία.

Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Κανένας Έλληνας έως τώρα μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα
Με tweet στον επίσημο λογαριασμό της η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι δεν υπάρχει Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από τηνκατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η ελληνική Πρεσβεία στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή», συμπληρώνεται στο μήνυμα.

Νεότερη Παλαιότερη