Θεσσαλονίκη : Νέες, προσβλητικές αστειότητες με το Μετρό

«Πρεμιέρα» στην 83η Διεθνή Έκθεση θα κάνει το πρώτο βαγόνι νέας γενιάς τού υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο αφίχθη στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ πάνω σε νταλίκα.

Την είδηση ανακοίνωσε από τη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Γιάννης Μυλόπουλος. Η ανάρτηση του κ. Μυλόπουλου συνοδεύεται και από τη σχετική φωτογραφία.

Δείτε την

Πότε έρχεται το Μετρό Θεσσαλονίκης
Πέρυσι και πρόπερσι οι διοργανώσεις της ΔΕΘ είχαν φιλοξενήσει βαγόνια των Μετρό της Κοπεγχάγης (ίδιου τύπου με της Θεσσαλονίκης) και της Αθήνας αντίστοιχα. Φέτος οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο πρώτο βαγόνι νέας γενιάς του αυτόματου Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι συρμοί εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει βάσει προγράμματος η δοκιμαστική λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς της πόλης.

Παράλληλα, με βάση το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων του έργου, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο, οι σιδηροτροχιές θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019, το πρώτο τρένο προς δρομολόγηση θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019 και το αμαξοστάσιο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του ιδίου έτους.
ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη