Που θα βρέξει, σήμερα Δευτέρα

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος και την Δευτέρα (20.08.2018), μιας και σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς.
Ωστόσο ο καιρός σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιφυλάσσει και… αυγουστιάτικες καταιγίδες, μιας και βροχές αναμένεται να σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά.

Στην Κεντρική Μακεδονία αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές έως το πρωί. Τοπικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές στα δυτικά της τμήματα, θα αναπτυχθούν εκ νέου από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία, και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 22 έως 35, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 22 έως 36, στα νότια από 24 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 36, και στην Κρήτη από 21 έως 31.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως τις πρωινές ώρες θα φτάνουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου καθώς και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς.


Νεότερη Παλαιότερη