Το κείμενο-ντροπή που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις φονικές πυρκαγιές


Eνα κείμενο που διακινήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω sms, από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ -αποκλειστικά για εσωτερική χρήση- αποκαλύπτει ότι η πραγματική συζήτηση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, η πραγματική ανησυχία και οι προτεραιότητες δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του τις ημέρες που η κοινή γνώμη θρηνούσε τους νεκρούς και αγωνιούσε για τους αγνοούμενους στο Μάτι. 

Το κείμενο φέρνει σήμερα στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Το sms έχει ημερομηνία 1η Αυγούστου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη μαύρη Δευτέρα (23 Ιουλίου), οπότε σημειώθηκε η πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και κατόπιν στο Μάτι και δύο μέρες πριν από την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των δύο αρχηγών, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.


Σε μία πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι κακό μία κυβέρνηση να δίνει κάποιες οδηγίες στα στελέχη της για το τι θα λένε όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε μία δεύτερη ανάγνωση η αποκάλυψη ενός sms που «έφυγε» από το Μαξίμου προς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχει μεν τη σημασία της, αλλά ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο.

Επί της ουσίας, όμως, πρόκειται για τα «αποκαλυπτήρια» της κεντρικής αντίληψης, της προσωπικής και πολιτικής στάσης βασικών προσώπων του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού διότι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν και αυτό δεν διακινείται χωρίς την έγκρισή του.

Μέσα από την ανάγνωσή του μπορεί κανείς να αντιληφθεί διάφορα πράγματα: 
Από τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ΜΜΕ που παίζουν το ρόλο των κυβερνητικών φερέφωνων μετέδιδαν με τόση σιγουριά την απομάκρυνση Τόσκα από τη θέση του αλλά και «έπαιζαν» «καρατομήσεις αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, τις επόμενες ώρες», μέχρι τι πραγματικά συζητούσαν και τι προετοίμαζαν στα «άδυτα του Μαξίμου», τη στιγμή που η κυβέρνηση κατηγορούσε -και ακόμα κατηγορεί- την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τα άλλα κόμματα, για επικοινωνιακό παιχνίδι με τους νεκρούς πάνω στις στάχτες κ.λπ.


Ακόμα, αντιλαμβάνεται κανείς πώς λειτουργεί ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, καθώς φράσεις, όπως «επιχείρηση μπουλντόζα» και «τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς», που είδαμε σε τίτλους εφημερίδων, sites, σε λογαριασμούς social media κ.λπ. εκείνες τις ώρες και ημέρες, είχαν -όπως αποδεικνύεται- μία και μόνη αφετηρία. 

Οι οδηγίες μοιράστηκαν όταν ήδη το Μαξίμου είχε αποφασίσει να αναστείλει, με εσωτερικές ειδοποιήσεις, την απαγόρευση στα στελέχη του να εμφανίζονται σε συζητήσεις στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα.

Κάποιες από αυτές, όπως το ότι η κατάσταση εξομαλύνεται σε αντίθεση με τα όσα λένε τα ΜΜΕ, ότι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής ή ακόμα ότι «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη», χαρακτηρίζονται εντός ορίου, ως αναμενόμενες, όπως θα έλεγε κανείς στις συνθήκες της έντασης που επικρατούσαν στη δημόσια συζήτηση.

Αλλά… «όλοι είναι απέναντί μας, η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων και μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει»; 

Γνωρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Θεοδωράκης ότι κυκλοφορούν non paper εσωτερικής διακίνησης στην κυβέρνηση με αυτή τη γραμμή;

«Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της» και το «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί, μπορούν να κερδηθούν.

 Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι», όπως και το ότι «θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις», που πλέον αποτελεί βασική διαρροή στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ώρα της εθνικής θλίψης και του πένθους, το Μαξίμου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο άγχος την επόμενη ημέρα.

Οσο για το «αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί», διαβάσαμε προχθές και χθες τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, του Παύλου Πολάκη και πριν του Αντώνη Μπαλωμενάκη, που είναι και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και καταλάβαμε. 

Μήπως είναι δα μυστικό ότι οι έρευνες που αφορούν σε περιπτώσεις με οσμή σκανδάλου (σ.σ.: και καλώς γίνονται, αν είναι για να οδηγήσουν στην κάθαρση και όχι σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς και κόλπα) περνούν πρώτα από την «κεντρική διαχείριση;».

Η ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Ιδού λοιπόν το ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ την 1η Αυγούστου:

  • “Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.“

Από την έντυπη εκδοσή του Ελεύθερου Τύπου τη Κυριακής

Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Το κείμενο-ντροπή που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις φονικές πυρκαγιές
Το κείμενο-ντροπή που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις φονικές πυρκαγιές
https://3.bp.blogspot.com/-Hwx6eSnpc1s/W3Alv7PCRUI/AAAAAAABpUE/XGlBmclMLQ8c1s0BfgAkuYJAoAlPWUycQCLcBGAs/s640/mati_foties_aftodioikisi.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Hwx6eSnpc1s/W3Alv7PCRUI/AAAAAAABpUE/XGlBmclMLQ8c1s0BfgAkuYJAoAlPWUycQCLcBGAs/s72-c/mati_foties_aftodioikisi.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2018/08/blog-post_28.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2018/08/blog-post_28.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy