Θεσσαλονίκη: Λειτουργούν νέα διόδια, από τις επόμενες μέρες


Μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να λειτουργήσουν οι δύο νέοι σταθμοί διοδίων στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους σταθμούς Ωραιοκάστρου και Ασπροβάλτας 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατία Οδός Α.Ε., Απόστολο Αντωνούδη, σε δηλώσεις του στη «δημοκρατία», το κόστος διέλευσης στους παραπάνω σταθμούς θα ανέρχεται σε 0,40 ευρώ και 0,90 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ για τους ανέργους που διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς η χρέωση θα είναι μηδενική, όπως ισχύει στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, αναμένεται να μειωθεί το κόστος διέλευσης στον σταθμό διοδίων στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λαγκαδά, με τη χρέωση να μειώνεται από 2,40 ευρώ που είναι σήμερα σε 1,80 ευρώ.
Οι παραπάνω δύο νέοι σταθμοί συγκαταλέγονται στους συνολικά 14 νέους που θα λειτουργήσουν στον άξονα 650 χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ άλλοι τέσσερις σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν σε κάθετους δρόμους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών, εδώ και μήνες αντιδρούν και ζητούν ειδική μέριμνα για τους κατοίκους των δήμων τους που αναγκάζονται να μετακινούνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κάνουν τις δουλειές τους.

Νεότερη Παλαιότερη