Χαλκιδική: Η Φιντέ, σε μία και μοναδική εμφάνιση !!!


Στη Χαλκιδική για μία και μοναδική εμφάνιση η δημοφιλής τραγουδίστρια Fide Koksal !!!

H διάσημη και ιδιαίτερα αγαπητή στην χώρα μας, Τουρικής καταγωγής τραγουδίστρια, θα εμφανιστεί το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Perroquet, στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

H μαγική φωνή της μας ταξιδέψει με αγαπημένα Ελληνικά και Τουρκικά τραγούδια, κάτω από την τελευταία πανσέληνο του Αυγούστου.

 Μία μοναδική βραδιά, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους θα έχουν την τύχη να την απολαύσουν.

Πάρτε λοιπόν μια γεύση από την μοναδική φωνή και την εντυπωσιακή παρουσία της μεγάλης Τουρκάλας τραγουδίστριας












Με αφορμή παλαιότερη συναυλία της , η Fide Köksal μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm σε μία συνέντευξη μέσα από την οποία την γνωρίζουμε καλύτερα.

Πως κάνατε το πρώτο βήμα και ήρθατε στην Ελλάδα. Αφήσατε την Σμύρνη, ήρθατε στην Ελλάδα, προσπαθήσατε εδώ να κάνετε καριέρα.
-Σπούδασα πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στην Πόλη και παράλληλα σπούδαζα και μουσικό θέατρο και ήρθε ο ΑΝΤ1 για να κάνει μια οντισιόν για ένα παιχνίδι και έτυχε να διαλέξουν εμένα. Τότε δεν ήξερα τίποτα: ούτε ελληνικά, ούτε πως είναι η κουλτούρα και ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα, πήρα αυτή την εμπειρία μαζί μου.


Σας χαρακτήρισαν ως μια μαγική φωνή από την Σμύρνη, ενθουσιάστηκαν και σας άνοιξαν έναν δρόμο εδώ;
-Ναι και σιγά - σιγά γνώρισα τους μουσικούς, το δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω, το είδος της μουσικής δηλαδή. Με βοήθησε πάρα πολύ ο Βασίλης Δημητρίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίμης Πλέσσας, έχουμε τώρα διπλή συνεργασία. Ήταν τότε και η συμμετοχή μου στο σίριαλ ‘Ματωμένα Χώματα’, γράψαμε ένα σάουντρακ μαζί.
Δύο τραγούδια ήταν τα δικά μου με τούρκικα λόγια και πήρα και μέρος για δύο επεισόδια στην σειρά.
Μετά βρεθήκαμε με τον Μίμη Πλέσσα και κάναμε ένα cd που λέγεται ‘Γέφυρες’, έγραψα στίχους στα 10 τραγούδια του και δεν σταμάτησε η συνεργασία μας ποτέ. Είναι πλέον και κουμπάρος μας με τον σύζυγό μου. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, πολύ καλός φίλος, πολύ καλός δάσκαλος, είναι πατέρας, είναι φίλος είναι αδερφός είναι εκπληκτικός άνθρωπος.


Αυτοί οι παλιοί συνθέτες στην Ελλάδα είναι που άνοιξαν δρόμο σε πολλούς νέους, εμπιστεύτηκαν φωνές και έφεραν στο προσκήνιο πολλούς καλλιτέχνες. 
-Είμαι πάρα πολύ τυχερή γι αυτό. Συνεργάστηκα πάντα με πάρα πολύ καλούς συνθέτες και μουσικούς.

Δυσκολευτήκατε όταν ήρθατε στην Ελλάδα ή άνοιξε ο δρόμος εύκολα;
-Στην ζωή τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει ο καθένας να κάνει τον δικό του αγώνα, την προσπάθειά του, να δείξει το πόσο αγαπάει αυτό που θέλει να κάνει, γιατί αυτό νομίζω πως είναι το κλειδί της επιτυχίας: να αγαπάς αυτό που θέλεις και να μην σταματήσεις ακόμη και να έχεις αποτύχει.

Δηλαδή και να μην έχεις πετύχει μερικές φορές, να δεις ότι αυτό δεν σου ταιριάζει και να πας στο δρόμο που σου ταιριάζει περισσότερο.
Αυτό νομίζω με βοήθησε, γιατί κατάλαβα τι είναι και ακολούθησα αυτό που πίστεψα μέσα από την καρδιά μου και ήμουνα και τυχερή που βρέθηκα με ονόματα σαν τον Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Δημητρίου, τον Μίμη Πλέσσα, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Μελίνα Κανά.


Λένε πως εμείς οι Έλληνες οτιδήποτε ξένο έρχεται, είτε από την Τουρκία είτε από αλλού, το κοιτάζουμε με διαφορετικό μάτι. Αισθανθήκατε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;
-Προσωπικά δεν έχω συναντήσει τέτοια βλέμματα ποτέ. Πάντα ήταν πάρα πολύ ζεστά, φιλικά, θετικά.
Δηλαδή ήταν λες και ήταν έτοιμοι να ακούσουν την δικιά μου πρόταση- αυτή η κοπέλα αγαπάει αυτό που κάνει, θέλει να πει πράγματα, για φιλία, ειρήνη από το παρελθόν μας που μοιραστήκαμε τόσα χρόνια είναι νομίζω η αγάπη είναι το κλειδί.


Μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική φιλία; 
-Πώς να μην μπορεί; Ήδη υπάρχει αυτή η φιλία, απλά θέλουμε περισσότερα παραδείγματα, όχι μόνο στην μουσική, μπορεί να είναι παντού αυτό, σε οποιαδήποτε πλευρά της ζωής για να βρισκόμαστε πιο πολύ μαζί και να κάνουμε μαζί πράγματα γιατί η ζωή είναι μικρή και τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζουμε εμείς, οπότε γιατί να μην αγαπιόμαστε και να μην ζούμε μια ζωή όμορφα;







Η Φιντέ Kοκσάλ γεννήθηκε στη Σμύρνη στις 17-05-82 όπου και έζησε μέχρι τα 18 της χρόνια. Εκεί συμμετείχε στη χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT-Turkish Radio & Television Organization).

Από το 2000 έως το 2004 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Παράλληλα με τις σπουδές της υπήρξε μέλος της χορωδίας Mavitopluluk για 2 χρόνια (2000-2002), ενώ εργάστηκε και ως εκπαιδευόμενη στην Διεθνή Μεταφορική Εταιρεία ARKAS.

Φοίτησε στην Ακαδημία Τεχνών και Μουσικής (2003-2004) και παρακολούθησε μαθήματα ταγκό εργαζόμενη ως βοηθός σε σχολή χορού του Tanju Yildirim. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, εργάστηκε σε μια εταιρεία Παραγωγής, Οργάνωσης και Δημιουργίας ταινιών (White Production) στο τμήμα Πωλήσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Μ.Μ.Ε.

Το 2004 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στο τμήμα Μουσικού Θεάτρου. Το Μάρτιο του 2006, επιλέχτηκε επιτυχώς μεταξύ πολλών εκατοντάδων υποψηφίων για το Fame Story 4, μια παραγωγή της τηλεόρασης του ANT1 TV. Μετά το Fame Story παρέμεινε στην Αθήνα και εμφανίστηκε στο «Άνοδος» με τον Πάνο Κιάμο για την χειμερινή περίοδο του 2006-2007. 

Συνέχισε τις εμφανίσεις μαζί του την άνοιξη του 2007 στη Θεσσαλονίκη στο «Πολιτεία». Το καλοκαίρι του 2007 συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Πανταζή στο «Σφαίρα Live» στη Ρόδο και τον χειμώνα του 2007-2008 με τους Γιώργο Τσαλίκη, Goin' Through στο «Fix Live» της Θεσσαλονίκης. 

Συνέχισε την καριέρα της το χειμώνα του 2007-2008 στην Αθήνα μαζί με τον Γιάννη Μπέκα και τον Πρόδρομο στο «Myr A Mar» και το καλοκαίρι του 2008 εμφανίστηκε στο «Άστρα Live» της Ρόδου με τον Τριαντάφυλλο. 
Τον χειμώνα του 2008-2009 εμφανίστηκε στην Αθήνα στο «Βοτανικό» με τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Τάμτα.

Επίσης, έλαβε μέρος ως ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» στον ALPHA (2008-2009) και ερμήνευσε στο soundtrack της σειράς δύο τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου με στίχους που έχει γράψει η ίδια (Dertli Topraklar και Izmirli Yarim).

Τον Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ηχογραφείται ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Bridges» στον οποίο η ίδια έγραψε τους τουρκικούς στίχους και ερμήνευσε δέκα τραγούδια.
Νεότερη Παλαιότερη