Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Χαλκιδική σήμερα και αύριο- Σε ποιες περιοχές επιβλήθηκε

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στον Πολύγυρο, με αφορμή τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο ο νομός Χαλκιδικής εμφανίζει για αύριο, Παρασκευή, 10 Αυγούστου υψηλή επικινδυνότητα (βαθμού 4).

Ύστερα και από σχετικές οδηγίες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, συνεδρίασε το ΣΟΠΠ υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Στεργιάδη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας, των δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας , του Δασαρχείου, του Λιμενικού Σώματος και των Εθελοντικών Ομάδων της περιοχής, έτσι ώστε να είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν με όσα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα διαθέτουν και με περιπολίες στις δασικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας της Χαλκιδικής.

Επίσης εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές από τις 7 το πρωί σήμερα Παρασκευή, μέχρι αύριο, Σάββατο την ίδια ώρα.

Οι περιοχές για τις οποίες ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι οι εξής:

-Για την Κασσανδρεία η περιοχή Μεσονήσι, η περιοχή του Γλαρόκαβου και η κορυφογραμμή από το Κασσανδρινό μέχρι τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

-Για τη Σιθωνία η κορυφογραμμή από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι τη Συκιά.

-Για το τρίτο πόδι οι δασικές περιοχές της Ουρανούπολης και της Κομίτσας.
Νεότερη Παλαιότερη