Σε ψυχιατρείο στο Δαφνί έκλεισαν την Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου

Εγκλειστη στην ψυχιατρική κλινική, στο Δαφνί, είναι οικειοθελώς και μυστηριωδώς από το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου η Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου. Πρόκειται για μια παράξενη ιστορία, στην οποία προσπαθούν μάταια να ρίξουν φως αυτές τις δύο εβδομάδες φίλοι και συνάδελφοι της ηθοποιού, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανησυχεί πολύ για εκείνη, αλλά και ο Αλέξανδρος Πετρίδης, που τη φρόντισε όταν βρέθηκε στο σπίτι τραυματισμένη, λίγες ώρες πριν από τον εγκλεισμό της.

Οπως ξεκαθαρίζει η ίδια η ηθοποιός –τη θυμόμαστε από τον ρόλο της στη σειρά του Mega «Κλεμμένα όνειρα»– αποκλειστικά στην «Espresso», νοσηλεύεται με τη θέλησή της έπειτα από κάποια περίεργα γεγονότα που, όπως καταγγέλλει, συνέβησαν με την οικογένειά της ανήμερα της γιορτής της Παναγίας. Ο πατέρας της, από την άλλη μεριά, δηλώνει άγνοια για τον εγκλεισμό της στο Δαφνί και, όπως μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, θα μπορέσει να μιλήσει δημοσίως για το θέμα όταν λάβει γνώση για το τι ακριβώς συνέβη στην κόρη του.

Στο πατρικό σπίτι
«Ναι, θέλω να σας μιλήσω για όσα μου συνέβησαν εκείνη τη μέρα» μας λέει η Τριαντάφυλλη, ξεκινώντας την αφήγησή της, μέσα από το ψυχιατρείο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, ήταν το πρωί της 15ης Αυγούστου στο πατρικό της σπίτι όταν άρχισαν όλα. «Ηθελα να γνωρίσω στους δικούς μου ανθρώπους τον νέο μου σύντροφο, με σκοπό να επισημοποιήσουμε κάποια στιγμή τη σχέση μας. Εκεί, ανάμεσα σε μένα και στους γονείς μου, έγιναν πολλά που δεν θέλω να θυμάμαι. Φεύγοντας από το σπίτι μου βρισκόμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οταν είδα λοιπόν ένα περιπολικό απέναντι από το σπίτι, το πλησίασα και μετέφερα στους αστυνομικούς όλη την ιστορία που είχε συμβεί. 

Εκείνοι είδαν ότι ήμουν σε άθλια κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαν -όπως μου είπαν- να κάνουν τίποτα, και με παρέπεμψαν να πάω να κάνω καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν το έκανα γιατί, όπως τους εξήγησα, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει. Ολα υπολειτουργούσαν» μας εξηγεί η ηθοποιός και προσθέτει:

«Από εκεί έφυγα πάλι περπατώντας και πήγα στην επιχείρηση του συντρόφου μου τρέχοντας. Πήγα να περάσω από μια σχισμή που υπήρχε στη μάντρα και γνώριζα, με σκοπό να του μεταφέρω ένα μήνυμα για να με βοηθήσει. Ηταν το συνθηματικό μας αυτό το μέρος. Εκεί ράγισα και το αριστερό μου χέρι με συντριπτικό κάταγμα. Οι securities που με είδαν να προσπαθώ να εισβάλω στον φυλασσόμενο χώρο με συνέλαβαν φοβούμενοι ότι θα τους ληστέψω. Ομως μετά κατάλαβαν ότι δεν είμαι κλέφτρα και, όπως τους εξήγησα, απλά ήθελα να μεταφέρω στον σύντροφό μου το μήνυμα για να με βοηθήσει. Με λίγα λόγια, επεδίωξα να μπω σε ένα ίδρυμα και όχι στις φυλακές, για να είμαι ασφαλής» μας λέει και συνεχίζει: «Ηθελα ένα καταφύγιο εκείνη τη στιγμή να κουρνιάσω. 

Τίποτα άλλο. Και με έβαλαν στο Δαφνί, στο 9ο τμήμα, 5ο θάλαμο, για να έχω ένα μέρος ασφαλές να μένω. Σας επαναλαμβάνω όμως, εγώ ζήτησα να με βάλουν στο Δαφνί για να έχω κάποια ασφάλεια. Και η Αστυνομία έπραξε τα δέοντα και τους ευχαριστώ θερμά» εξηγεί.

Στη συνέχεια της συζήτησής μας η Τριαντάφυλλη τονίζει ότι ο εγκλεισμός της αυτός είναι εντελώς διαφορετικός από τον προηγούμενο (σ.σ.: είχε νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο το 2016 καταγγέλλοντας τότε πλεκτάνη από τους δικούς της). «Στον προηγούμενο εγκλεισμό μου είχα στήριγμα τον πρώην σύντροφό μου, ο οποίος εργάζεται πλέον εκτός Αττικής, και δεν έχω κάποιο στήριγμα για να μπορώ να μείνω κάπου. Ο νυν σύντροφός μου, μη θέλοντας να μπλέξει, αποτραβήχτηκε και ξαφνικά βρέθηκα ξεκρέμαστη, χωρίς να έχω να πάω πουθενά» αναφέρει.Η νοσηλεία της στο Δρομοκαΐτειο και η απόδρασή
Ηταν 27 Οκτωβρίου 2016, όταν η Τριαντάφυλλη εισήχθη στο Δρομοκαΐτειο έπειτα από καταγγελία της οικογένειάς της, η οποία, όπως τόνιζε τότε ο πατέρας της, ήθελε μόνο το καλό της κόρης της και τίποτα άλλο. Η ηθοποιός είχε βρεθεί έγκλειστη έπειτα από εισαγγελική εντολή και νοσηλεύτηκε στο τμήμα οξέων περιστατικών, αφού προηγουμένως εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους.

Πλεκτάνη
Λίγες μέρες μετά τον εγκλεισμό της η ηθοποιός το έσκασε από το νοσοκομείο καταγγέλλοντας τους γονείς της ότι εξαιτίας περιουσιακών θεμάτων την έκλεισαν εκεί χωρίς τη θέλησή της. 
Από την άλλη, ο πατέρας της εκείνη την περίοδο και μετά την απόδρασή της απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω των ΜΜΕ αναφέροντας: «Η κόρη μου είναι άρρωστη. Πολύ άρρωστη εδώ και πολύ πολύ καιρό. Τρέμω μήπως όλη αυτή η δημοσιότητα της προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα και την ωθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της. Την ικετεύω να γυρίσει και να πάρει τα φάρμακά της. Ολα διορθώνονται. Μπορεί να γίνει καλά».

Νεότερη Παλαιότερη