Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε νωρίτερα


Εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Τ2 κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 περίπου επτά ναυτικά μίλια νότια της Τρίπολης προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε ζωντανός σε δύσβατη δασική περιοχή και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.

Λίγο πριν τις 11:00 ο πιλότος που αναζητούνταν βρέθηκε νεκρός.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, της Καλαμάτας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και πυροσβεστικά αεροπλάνα προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα. Μεγάλες επίγειες επίσης δυνάμεις πυροσβεστών και από την Αεροπορική δύναμη Τρίπολης βρίσκονται στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε κοντά στην Αρκαδική Οικολογική Φάρμα στην περιοχή Μπουκοβίνα.Το σημείο της συντριβής προσδιορίζεται στην περιοχή Κολλίνες Αρκαδίας, στα όρια με τη Λακωνία.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ:
"THN 28/8/2018 KAI ΠEPI ΩPA 08:50, ΣTO ΠΛAIΣIO EKΠAIΔEYTIKHΣ ΠTHΣHΣ, ΠPAΓMATOΠOIHΘHKE EΓKATAΛEIΨH AEPOΣKAΦOYΣ T-2, 7 NM BOPEIA ΣΠAPTHΣ. META THN EΓKATAΛEIΨH EXEI ΠEPIΣYΛΛEΓEI O ΣYΓKYBEPNHTHΣ TOY AEPOΣKAΦOYΣ, ENΩ ΓINONTAI EPEYNEΣ ΓIA TON ENTOΠIΣMO KAI TOY KYBEPNHTH".

Νεότερη Παλαιότερη