Χαλκιδική : Εικόνες ντροπής και πάλι, που φέρνουν θλίψη και αγανάκτηση


Λάβαμε από αναγνώστη μας mail το οποίο και δημοσιεύουμε, καθώς πιστεύουμε πως αφορά πάρα πολύ κόσμο και εκφράζει πολλούς από τους αναγνώστες μας.

Αφορά την εμπειρία ενός επισκέπτη δημοφιλούς και πολυσύχναστου θέρετρο της Χαλκιδικής, και περιγράφει εικόνες που δεν τιμούν κανέναν, πόσο μάλλον ανθρώπους των οποίων κύρια ασχολία είναι ο τουρισμός και αποτελούν την βιτρίνα αλλά και την πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
Αναφέρει λοιπόν στο γραπτό του μήνυμα ο αναγνώστης μας :
"Ξεκίνησα σήμερα το μεσημέρι της τελευταίας Παρασκευής του Αυγούστου, μαζί με την οικογένειά μου να κάνουμε μπάνιο στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής,  καθώς αποτελεί για μας τον πιο κοντινό προορισμό από την,  πόλη μισή ώρα μόνο από το σπίτι μας.

Αποφασίσαμε να καθίσουμε σε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή beach bar μέσα στο χωριό της Ποτίδαιας, όμως η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν το λιγότερο απόγοητευτική, για να μην την χαρακτηρίσω αποκρουστική.

Η θάλασσα πεντακάθαρη, πάρα πολύς κόσμος να τη χαίρεται  κυρίως  τουρίστες από τις γύρω βαλκανικές χώρες, όμως η εικόνα του φόρου αποτελεί πραγματικά ντροπή για έναν τόπο,  που περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό.

Βρωμιά και δυσωδία παντού, ξαπλώστρες και καρέκλες ατάκτως ερριμμένες παντού, πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια παρατημένα πάνω στα τραπεζάκια και πεταμένα στην άμμο, βρώμη τα χαρτιά και σακούλες και χιλιάδες αποτσίγαρα παντού.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και φωτογραφίες που σε μικρό βαθμό απεικονίζουν το τι αντικρίζει ο επισκέπτης του χώρου. 















Όπως φαίνεται από τις εικόνες, πριν πάμε εμείς στην παραλία,  υπήρξε μία εισβολή απολίτιστων ορθίων τετράποδων, που αφού απόλαυσαν την πανέμορφη θάλασσα και το ωραίο τοπίο, δείχνοντας την ποιότητα και τον πολιτισμό τους,  πέταξαν οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς στην αμμουδιά, αφήνοντας πίσω τους κάθε λογής σκουπίδι.

Η επιχείρηση η οποία εχει αναλάβει την εκμετάλλευση του χώρου, δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα, καθώς εδώ και πάρα πολύ ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ο οποίος να φροντίσει για την ευταξία του χώρου και όσοι  άνθρωποι έχουν έρθει από εκείνη την ώρα και μετά,  αποχωρούν αηδιασμένοι για να πάνε να βρωμίσουν κάποιο άλλο καθαρό μαγαζί.

Και για να διευκρινίσουμε ακριβώς τι εννοούμε, από τον αριθμό των πραγματικά χιλιάδων αποτσιγάρων στην παραλία,  υποθέτουμε πως από την αρχή της σεζόν δεν έχει φιλοτιμηθεί κάποιος να μαζέψει οτιδήποτε. 

Και όλα αυτά θα παραμείνουν στην παραλία περιμένοντας την πρώτη κακοκαιρία για να καταλήξουν στη θάλασσα.

Δεν είναι να απορούμε λοιπόν για το ότι κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι και ποιοτικότεροι τουρίστες προτιμούν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους,  καθώς οι παροχές είναι ανάλογες με την ποιότητα των τουριστών που προσελκύουν. 


Δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι εδώ και χρόνια και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από κανέναν να βελτιωθούν.

Αντί λοιπόν να ψάχνουμε συνεχώς κάποιον ή κάτι να ρίξουμε το φταίξιμο όπως τον καιρό την οικονομία τους κακούς Ευρωπαίους που απεργάζονται την καταστροφή της χώρας μας,
Καλό θα ήτανε κοιτάξουμε στον καθρέφτη για να βρούμε ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάντια μας“

Τα στοιχεία του συντάκτη του mail καθώς και των επιχειρήσεων που απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι στη διάθεσή μας. 
Νεότερη Παλαιότερη