Χαλκιδική : Στήθηκε show, για την κατεδάφιση ...κάγκελου !!!


H πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου μαντρότοιχου στη Χαλκιδική, που κλείνει την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικờ μεταξύ του Πολύχρονου και της Χανιώτης στο πρώτο πόδι στην Κασσάνδρα, είναι γεγονός.

Λίγο πριν τις 10.00 οι μπουλντόζες έφτασαν στο επίμαχο σημείο και έπιασαν δουλειά. Σημειώνεται πως σε απόσταση 1.000 μέτρων δεν υπάρχει έστω μια πρόσβαση προς τη θάλασσα, καθώς οι ιδιοκτήτες της πρώτης σειράς κατοικιών που έχουν οικοδομηθεί στο σημείο, έχουν κλείσει τα πάντα, με μαντρότοιχους.

Αυτοί υπήρχαν από το 2006, όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Κασσάνδρα στη Χαλκιδική. Τότε, το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή είχε ανοιχτές τις πόρτες από τις οποίες διέφυγαν δεκάδες άνθρωποι, προς τη θάλασσα για να σωθούν. Τώρα το ξενοδοχείο αυτό είναι κλειστό για ανακαίνιση και πρόσβαση δεν υπάρχει από πουθενά.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και περίπου πέντε χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο 1 χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα.

Ο δήμος σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη Περιφέρει Κεντρικής Μακεδονίας, πήρε την απόφαση κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής που μέχρι χθες εμπόδιζε την ελεύθερη δίοδο πεζών στη θάλασσα.
Η αρχή στη Χαλκιδική γίνεται με τον τρόπο που φαίνεται στις επόμενες εικόνες.




Νεότερη Παλαιότερη