Θρήνος στην Μακεδονία για τα τρία 17χρονα άτυχα αγορια

Συγκλονισμένη είναι η πόλη της Κοζάνης από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο 3ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης Κρόκου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους.

Φορείς, οργανώσεις και τοπική αυτοδιοίκησή ακυρώνουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους τιμώντας το πένθος των τριών οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους.

Την ίδια στιγμή, ανακοινώσεις και συλλυπητήρια τηλεγραφήματα έχουν εκδώσει ο Περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, η ΕΛΜΕ, οι αθλητικοί σύλλογοι Λασσάνης, Ηρακλής Κοζάνης, και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ελίμειας.

Ακόμα σε ένδειξη πένθους οι οργανωτές του jazz festival Κοζάνης ανέβαλαν για σήμερα τις εκδηλώσεις έναρξης του φεστιβάλ ενώ με κεντρική ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς το μεσημέρι από την Γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου ακυρώθηκε το πρόγραμμα περιοδειών και η πολιτική συγκέντρωση του κόμματος που είχε οριστεί για την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα.

Η διασκέδαση που κατέληξε σε τραγωδία
Τρία νέα παιδιά, αγαπητά από την τοπική κοινωνία άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο όταν μαζί με φίλους τους διασκέδαζαν.

Ο 19χρονος Γιάννης Γιαχνίκας, ο 17χρονος Αλέξανδρος Μαυροζούμης και ο συνομήλικός του Ζήσης Δαζάνης ήταν τα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος τα ξημερώματα στην Κοζάνη.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν δύο κηδείες στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στο ναό του Αγ. Νικολάου στην Κοζάνη ενώ αύριο Σάββατο θα γίνει η κηδεία του τρίτου νεαρού στον Αγ. Νικόλαο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά είχαν βγει για διασκέδαση. Ο 19χρονος Γιάννης Γιαχνίκας οδηγούσε το ΙΧ, και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνα και ανατράπηκε σε διπλανό χωράφι.

Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα , ανάμεσά τους και μια 16χρονη κοπέλα, ανασύρθηκαν νεκροί δύο νεαροί. Ο τρίτος εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μαζί με την 16χρονη κοπέλα και τον 17χρονο, αμφότεροι με βαριά τραύματα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το τροχαίο
Σήμερα (07-09-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κοζάνης - Κρόκου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτες τέσσερις ημεδαπούς, εκ των οποίων τρεις 17χρονοι και μια 16χρονη, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου και των δύο 17χρονων, καθώς και τον τραυματισμό του 17χρονου και της 16χρονης.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης»

Νεότερη Παλαιότερη