«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη : Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, φυλάνε τους ...επισήμους !!


«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη
Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί (από κάθε Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.) θα συμμετάσχουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας στην 83η ΔΕΘ, ενώ ιδίως το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου που θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, η πόλη θα θυμίζει «φρούριο».

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκπονηθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ενήμεροι για τα μέτρα είναι και Αμερικανοί πράκτορες που συνιστούν το κλιμάκιο του FBI στην Ελλάδα. Άλλωστε, με τις ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα φέτος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα φετινά μέτρα θα είναι πιο δρακόντεια από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.  Ο μεγάλος φόβος των ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι το κλίμα στη βόρειο Ελλάδα, που παραμένει ιδιαίτερα βαρύ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό. Μάλιστα, πολλές οργανώσεις ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους, με την ΕΛ.ΑΣ. να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν ανάμεσα στους πολίτες ακροδεξιά στοιχεία που θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τον πρώτο ρόλο θα έχουν οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό να προβλέπει 60, ήτοι περισσότεροι από 1.500 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.. Αυτό θα γίνει με ενίσχυση τόσο από τους όμορους νομούς, όσο και -κυρίως- από την Αθήνα. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να εποπτεύσει ο ίδιος τα μέτρα τάξης και ασφάλειας που έχουν εκπονηθεί για τις «επικίνδυνες» ημέρες. Προ ημερών είχε «ανέβει» ξανά στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει σε συσκέψεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να περιπολούν παντού αστυνομικοί, προκειμένου να προλάβουν κάθε επεισόδιο στη «γέννησή» του. Επίσης, μεγάλη σημασία είχε δοθεί σε πληροφοριακό επίπεδο, καθώς η Αστυνομία θα ήθελε να έχει εικόνα για τις κινήσεις ομάδων που μπορεί να σχεδιάζουν την οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε σε ένταση. Γι’ αυτό και σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα κλιμάκια της Κρατικής Ασφάλειας που θα ακροβολιστούν σε κάθε γωνιά της πόλης. Κατά πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει και παρουσία Αμερικανών πρακτόρων, καθώς αναμένεται στη χώρα μας –μεταξύ άλλων- και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος.
Νεότερη Παλαιότερη