Θεσσαλονίκη : Εκκλησίες και Νεκροταφεία, στο Υπερταμείο,. εγγύηση στην Τρόικα

Ροτόντα, Καυτατζόγλειο, Νοσοκομείο Γεννηματάς και φυλακές του Γεντί Κουλέ στο Υπερταμείο.

Ακομη 1.995 ακίνητα της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται στο Υπερταμείο, μεταξύ των οποίων, η εκταση 11 στρεμμάτων στην Α. Τούμπα, κατάφυτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι νέες εγκαταστάσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου, ο ναός της Οσίας Ξένης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, το ο κτίριο στο Ντεπώ στο οποίο στεγάζεται και η Στατιστική Υπηρεσία κι άλλα.

Στην Βέροια μεταφέρονται στο Υπερταμείο κτίσματα που ανήκουν σε αρχαιολογικούς χώρους. Στις Σέρρες μεταφέρονται κτίρια-σύμβολα της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς όπως το Μπεζεστένι στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών, η παλιά Μητρόπολη Σερρών, το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει, τα Οθωμανικά Τζαμιά, την Καπναποθήκη, το κτίριο της Πυροσβεστικής, τις εκτάσεις των αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα και το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών.

Τώρα και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταβίβαση ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Στην επιστολή, η οποία εκτός από τον Πρωθυπουργό αποστέλλεται και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.ΣΥ.Π. Α.Ε. και την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., ο κ. Κυρίζογλου αναφέρεται σε 29 ακίνητα ευρισκόμενα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου και τα οποία βρίσκονται μεταξύ των 10.119 υπό μεταβίβαση στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων.
Νεότερη Παλαιότερη