Θεσσαλονίκη : Που θα φτάσει το Φυσικό Αέριο το επόμενο διάστημα

Για τις αρχές του Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η τροφοδοσία του Λαγκαδά και του Τυρνάβου με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), ενώ στον προγραμματισμό της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) έχουν συμπεριληφθεί για τροφοδοσία, έως το τέλος του μήνα, η Επανομή και η Μηχανιώνα του δήμου Θερμαϊκού, το Νέο Ρύσιο του δήμου Θέρμης και περιοχές των Κουφαλίων από τον δήμο Χαλκηδόνας...
Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα φτάσει, στα τέλη Νοεμβρίου, στη Χαλάστρα του δήμου Δέλτα, στην Καλαμπάκα του δήμου Καλαμπάκας και την Ελασσόνα του δήμου Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας, Λ. Μπακούρα, οι σταθμοί αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Λαγκαδά και Τύρναβο αποτελούν πρότυπο εγκατάστασης και καινοτομίας, ενώ έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και πρόκειται για τις πρώτες ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου (CNG) στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι μετά την έκδοση αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τον καθορισμό της μέγιστης τιμής ανά κιλοβατώρα και τη διεύρυνση του ενεργειακού σχεδιασμού για την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδοσία των απομακρυσμένων δήμων με φυσικό αέριο για τις περιοχές της αδείας της εταιρείας.
Νεότερη Παλαιότερη