Θεσσαλονίκη : Νέα, εξωφρενική απάτη στην εμπορία αυτοκινήτου,

Σε εφιάλτη κατέληξε το όνειρο καταναλωτή ο οποίος τόλμησε να αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ από επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής αποφάσισε πως μπορεί να αποκτήσει μια BMW M3 που πάντα ονειρευόταν έστω ως μεταχειρισμένη αφού το κόστος απόκτησής της ως καινούριας ήταν απαγορευτικό.

Μάλιστα ο υποψήφιος καταναλωτής γνώριζε καλά από αυτοκίνητα και δη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου μέσω συνεργείου και καταστήματος πώλησης ανταλλακτικών της BMW εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο παρά τις γνώσεις του φαίνεται πως οι επιτήδειοι έμποροι κατέχουν πλέον την τεχνογνωσία αλλά και τον εξοπλισμό ώστε να μπορούν να παραπλανούν ακόμη και ανθρώπους που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα πολλά χρόνια.

Παράλληλα μέσα από την συγκεκριμένη ιστορία μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως οι
ευκαιρίες τελικά που διαφημίζονται στο Διαδίκτυο μπορεί να κρύβουν πολλές παγίδες, οι
οποίες μπορεί να αποδειχθούν και μοιραίες κάποιες φορές για τους ανυποψίαστους
καταναλωτές.

Όπως αναφέρει στο Newsauto.gr o ανυποψίαστος αγοραστής της BMW M3: 
«Μετά από ενδελεχή έρευνα στο Διαδίκτυο και ειδικότερα στις ιστοσελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων ανακαλύψαμε μια BMW M3 σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, η οποία κόστιζε τουλάχιστον 10.000 ευρώ χαμηλότερα από άλλα αντίστοιχα μοντέλα που διέθεταν κάποιες άλλες εμπορίες αυτοκινήτων. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον
έμπορο στη Βόρεια Ελλάδα συμφωνήσαμε να μας μεταφέρει στην Αθήνα το αυτοκίνητο για έλεγχο με την κατάθεση 1.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να αποφασίσουμε αν θα το αγοράσουμε στην τιμή των 33.000 ευρώ. Έτσι και έγινε. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ελέγχθηκε και τελικά αποκτήθηκε έναντι της τιμής που προαναφέραμε.

Η πρώτη περίεργη διαπίστωση έγινε όταν αντιληφθήκαμε πως η BMW M3 που αποκτήσαμε διέθετε μόλις ένα κλειδί αντί για δύο, χωρίς όμως ο νους μας να πάει το κακό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες χάνουν το ένα κλειδί.

Δύο εβδομάδες αργότερα κοιτώντας στο Διαδίκτυο για άλλα BMW αποφασίσαμε να ελέγξουμε περισσότερο το αυτοκίνητο που πλέον ανήκε σε εμάς και ανακαλύψαμε πως η BMW M3 που είχαμε αγοράσει είχε κάνει service πρόσφατα στην Πολωνία!

Συνεχίζοντας την έρευνα αντιληφθήκαμε πως κυκλοφορεί ακόμη μία BMW M3 στην
Πολωνία με τον ίδιο αριθμό πλαισίου που ανέγραφε το πλαίσιο του δικού μας οχήματος!

Μόλις επιβεβαιώσαμε την ύπαρξη οχήματος με τον ίδιο αριθμό πλαισίου στην Πολωνία επικοινωνήσαμε αμέσως με τον έμπορο αυτοκινήτων που το είχαμε προμηθευτεί ο οποίος μας ανάγκασε να μεταβούμε στο κατάστημά του στη Θεσσαλονίκη ώστε να βρούμε μία λύση.

Ωστόσο αντί για λύση ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παραδέχθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν παραποιημένο και πως δεν μπορεί κανείς να του κάνει τίποτα! Μετά από λίγες ημέρες δεχθήκαμε κλήση από την ΕΛΑΣ να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής καθώς το αυτοκίνητο που είχαμε αποκτήσει από τον έμπορο ΙΧ της Θεσσαλονίκης ανήκε σε κάποιον ρομά, που ήταν εγκέφαλος σπείρας ληστών και το όχημα έπρεπε να κατασχεθεί από τις Αρχές.

Μάλιστα οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν πως ο έμπορος ΙΧ από τον οποίο είχαμε αποκτήσει την BMW M3 είχε συναλλαγές με τα μέλη της σπείρας των ρομά. 
Μόλις αποχωρήσαμε από το αστυνομικό τμήμα ενημερώσαμε τον έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ της Θεσσαλονίκης για την κλήση της Αστυνομίας και το ίδιο βράδυ το αυτοκίνητό μας «εξαφανίστηκε» ως δια μαγείας και έκτοτε βρισκόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις δικαστικές αίθουσες για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας ενώ ο έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ της Θεσσαλονίκης απλά είναι κατηγορούμενος για… απάτη και ίσως κάποια στιγμή να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή που εκτός από μικρή θα είναι και εξαγοράσιμη!

Εμείς εκτός από τις 33.000 ευρώ χάσαμε και το όνειρο μιας ζωής που δεν ήταν άλλο από την απόκτηση μιας μεταχειρισμένης BMW M3, που όπως αποδείχθηκε μας έγινε…
εφιάλτης».
Νεότερη Παλαιότερη