"Τον χτυπούσαν όλοι μαζί, μέχρι που τον άφησαν νεκρό"

Συγκλονίζουν οι γονείς του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί, που τον σκότωσαν στο ξύλο μπράβοι νυκτερινού club στον Λαγανά της Ζακύνθου.

«Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν (οι κατηγορούμενοι) του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι». Με αυτά τα λόγια, ο πατέρας του αδικοχαμένου Μπακαρί Χέντερσον, προσπαθεί να περιγράψει τον 23χρονο γιο του, που άφησε την τελευταία πνοή του στο Λαγανά της Ζακύνθου, το περασμένο καλοκαίρι.

«Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονια, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει» είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας.

«Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε η μητέρα του.

Οι γονείς, 14 μήνες τώρα προσπαθούν να καταλάβουν, πώς από μια σέλφι έχασαν το παιδί τους.
«Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου… Με είχε ξυπνήσει ξημερώματα εκείνη τη μέρα και μου είχε πει: Γεια σου μπαμπά. Ήθελα να σου πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και ότι περνάω καλά. Αισθανόταν ασφαλής, είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο… Δεν ανησυχούσαμε για αυτόν».

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας; Πριν από λίγα χρόνια οι γονείς του Μπακαρί, είχαν χάσει και τον άλλον τους γιο, από πυροβολισμό. Ο χαμός του 23χρονου Μπακαρί, ήταν το δεύτερο και αβάσταχτο χτύπημα της μοίρας.

Όπως είπαν στον ΑΝΤ1 οι γονείς πάντως, δε θα κάνουν καμία νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση. Ζητούν μόνο μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, «μέσα από τα βίντεο η Αστυνομία έχει αποδώσει στον κάθε κατηγορούμενο τη συμμετοχή του στη δολοφονική ενέργεια κατά του Μπακαρί. Για εμάς είναι ξεκάθαρο το πώς συμμετέχει ο καθένας»…

Το χρονικό του εγκλήματος
O νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 σε Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε μετά από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie.

Ο άτυχος Μπακαρί δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστηρίζουν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

Ο καβγάς που οδήγησε στην τραγωδία, έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Πηγή: ΑΝΤ1
Νεότερη Παλαιότερη