Θεσσαλονίκη : Ποια ακίνητα του Δημοσίου, ξεπουλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Τα Υπ. Οικονομικών, εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο, μετέφερε στο Υπερταμείο, ότι έχει και δεν έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.
Είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως, όπου το Δημόσιο δεν θα κατέχει ούτε ένα εκατοστό του εθνικού εδάφους!

Γνωρίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου, απ αυτήν την πρωτοφανή αποποίηση του Δημοσίου από την περιουσία του για έναν αιώνα, το Υπ. Οικονομικών, στην πρόσφατη κατάσταση των μεταφερόμενων στο Υπερταμείο ακινήτων, δημοσίευσε μόνον τους αριθμούς των κτηματολογίων, ενώ θα έπρεπε να δημοσιεύσει κάθε ακίνητο με τα πλήρη στοιχεία του, τη διεύθυνσή του, την επιφάνειά του, τη χρήση του κτλ. Ελπίζοντας, ότι κι όλοι εμείς, τόσο εύκολα όσο οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι μνημονιακοί, θα αφήσουμε να μας πάρουν τη δημόσια περιουσία, τους αρχαιολογικούς χώρους και κτίρια σύμβολα της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη:

1.995 ακίνητα που μεταφέρονται στο Υπερταμείο (ποσοστό 19,32% του συνόλου) βρίσκονται στον νομό Θεσσαλονίκης,

Στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης 408 ακίνητα (ποσοστό 20,87% του νομού).

Από όσα μέχρι στιγμής διερεύνησε η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά την περιοχή μας, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά:


  • Το Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης στη Β. Όλγας!
  • Έκταση 11 στρεμμάτων στην Α. Τούμπα, κατάφυτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι νέες εγκαταστάσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου!
  • Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΣΤ΄ ΔΟΥ Θεσ-κης.
  • Ο ναός της Οσίας Ξένης στην οδό Αλ. Παπαναστασίου.
  • Το κτίριο στο ΝΤΕΠΩ στο οποίο στεγάζεται και η Στατιστική Υπηρεσία.
  • Οικόπεδο εμβ. 3.930 τμ. στη Β. Όλγας που χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ της Άμεσης Δράσης κτλ.

Στην Ημαθία, μεταφέρονται στο Υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται στη Βεργίνα, ενώ στο συνοικισμό Μετοχίου Αγ. Βαρβάρας, τρεις πλατείες (!!!) εμβ. 895τμ. 1038 τμ και 2369 τμ. και ένα πάρκο εμ. 1.446 τμ., καθώς και το στρατόπεδο στην Αγ. Βαρβάρα, σε ένα τμήμα του οποίου υπάρχει δέσμευση για την ανέγερση μουσικού σχολείου, άλλο δε μέρος του, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Βέροιας.

Στη Βέροια μεταφέρονται στο Υπερταμείο κτίσματα που ανήκουν σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στις Σέρρες μεταφέρονται κτίρια-σύμβολα της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς όπως το Μπεζεστένι στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών, η παλιά Μητρόπολη Σερρών, το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει, τα Οθωμανικά Τζαμιά, την Καπναποθήκη, το κτίριο της Πυροσβεστικής, τις εκτάσεις των αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα και το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών.

Για όσους, όπως ο κ. Σταθάκης και διάφορες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διατείνονται ότι αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στο Δημόσιο, να υπενθυμίσουμε τον επονείδιστο νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση τον οποίο, περιουσία αξίας μέχρι 25 δις που υπάγεται στο Υπερταμείο, θα εκποιείται, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δε μπορεί να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος.

Να ενημερώσουμε επίσης, ότι ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ, όσοι δημόσιοι χώροι δεν έχουν αριθμό κτηματολογίου, μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, θα μεταφερθούν επίσης στο Υπερταμείο!!
Νεότερη Παλαιότερη