"Μακεδονία" τα Σκόπια για την ΕΡΤ3 !!!!


Απάντηση στο απίστευτο κάζο με την “βάπτιση” της ΠΓΔΜ σε “Μακεδονία” στο αγώνα χάντμπολ με την εθνική μας ομάδα έδωσε η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το λάθος δεν οφείλεται στην δημόσια τηλεόραση καθώς η παραγωγή των γραφικών του συγκεκριμένου αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Μάλιστα η ΕΡΤ επισημαίνει πως μόλις είδαν το λάθος, επικοινώνησαν άμεσα με την εταιρεία για να αλλάξει το γραφικό από ΜΚD σε FYR.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει: 
"Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα: Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.
Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο."


Η ΠΓΔΜ έγινε «Μακεδονία»
Η χοντρή αυτή γκέλα έγινε στον αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες χάντμπολ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στον Κοζάνη για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παρότι ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο επεισοδίων, από αλλού και αναπάντεχα, δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα και μάλιστα ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η ΕΡΤ3, όπως φαίνεται από τον πίνακα του σκορ, εμφάνισε την γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή «Μακεδονία». Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΠΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM κάτι που όμως η δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι αγνόησε, προκαλώντας αντιδράσεις. Πάντως, κατόπιν εορτής, η ΕΡΤ3 επανέφερε το FYROM (FYR), αν και στην ανακοίνωση τονίζεται πως το λάθος έγινε από εξωτερική εταιρεία και όχι από την ΕΡΤ.
Νεότερη Παλαιότερη