Μόνιμος κάτοικος ...Βιέννης, η Πρόεδρος της ΕΡΤ 3 !!!

Παραιτήθηκε η Κατερίνα Σαρικάκη από την ΕΡΤ3

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που φαίνεται να έπιασε στον ύπνο τα στελέχη του τρίτου κρατικού καναλιού προχώρησε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, η οποία απέστειλε από τη Βιέννη όπου διαμένει μόνιμα την παραίτησή της.

Μάλιστα, η Κατερίνα Σαρικάκη, η οποία είχε διοριστεί πριν ακριβώς ένα χρόνο στη θέση της Προέδρου, δεν κοινοποίησε την επιστολή παραίτησης στην Αγγελάκη, με αποτέλεσμα στα γραφεία της διοίκησης οι εργαζόμενοι να μάθουν την είδηση από «σπόντα".

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν την καθηγήτρια, που μένει μόνιμα στην αυστριακή πρωτεύουσα, στην παραίτηση, αυτοί δεν έγιναν γνωστοί ακριβώς επειδή την επιστολή έχει στα χέρια του μόνο ο Βασίλης Κωστόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σαρικάκη, η οποία έδωσε αγώνα εκτός συνόρων κατά τη διάρκεια της διετίας του «μαύρου» για να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, τουλάχιστον στη Λεωφόρο Στρατού, διαμαρτυρόταν καθώς δεν της είχαν εκχωρηθεί οι αρμοδιότητες που είχε συμφωνήσει.

Παρά, πάντως, τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε όταν ανακοινώθηκε η τοποθέτησή της στη θέση της Προέδρου της διοικούσας επιτροπής, η κ. Σαρικάκη λόγω και των υποχρεώσεών της στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν ήταν και πολύ τακτική επισκέπτρια στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εμφανιζόταν για υπηρεσιακούς λόγους ανά αραιά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, δεν λείπουν κι εκείνοι που λένε πως η Κατερίνα Σαρικάκη θα αναζητήσει νέα θέση σε κάποιον οργανισμό, έμμισθη αυτή τη φορά μιας και αυτή της προέδρου της διοικούσας της ΕΡΤ3 ήταν περισσότερο τιμητική.

Η «λαίλαπα Καλφαγιάννη» και το δίδυμο - φωτιά Λεοντή - Κωστόπουλου

Η αναστάτωση στην ΕΡΤ3, βέβαια, είναι απλώς μια παρωνυχίδα σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό στα κεντρικά, όπου οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες των «80άρηδων», όπως τους λένε χαρακτηριστικά, που βρίσκονται στο τιμόνι αυξάνονται μέρα με την μέρα, ενώ το θέμα συνταράσσει και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την απόφαση του Νίκου Φίλη να τα βάλει ανοιχτά με τον Νίκο Παππά.

Τελευταίο επεισόδιο των όσων διαδραματίζονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και δείχνουν πως το δίδυμο Λεοντή – Κωστόπουλου έχει κάνει άνω κάτω την ΕΡΤ, είναι η επιστολή – καταπέλτης του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος Σπύρου Κρίμπαλη προς τον αρμόδιο υπουργό Παππά. Μετά τις καταγγελίες, λοιπόν και τις παραιτήσεις τόσο του πολύπειρου και ιδιαίτερα αγαπητού Νίκου Μιχαλίτση και του Γιώργου Θαλασσινού, ο κ. Κρίμπαλης τα βάζει με το δίδυμο των διοικούντων, λέγοντας ανοιχτά στον κ. Παππά πως η ΕΡΤ έχει παραδοθεί στη «λαίλαπα Καλφαγιάννη» όπως ποτέ, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, στο παρελθόν. Κι αυτό γνωρίζοντας το τι συνέβαινε επί πολλά χρόνια στο Ραδιομέγαρο, λέει πολλά για την σημερινή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στην μακροσκελέστατη επιστολή του στην οποία αναφέρει λεπτομέρειες για κάθε παραγωγή και πόσο καθυστερεί εξαιτίας των διοικούντων να βγει στον αέρα ή να είναι καλή και ταιριαστή με την ΕΡΤ, ο κ. Κρίμπαλης αναφέρει: «Από την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου πέρσι τον Ιούλιο έως σήμερα αυτό το σύστημα εξουσίας έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι. Αυτό το καταστροφικό σχέδιο υλοποιήθηκε σε τρία στάδια:

1. Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές. \

2. Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.

3. Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.

Οι δημόσιες καταγγελίες δύο κορυφαίων στελεχών της ΕΡΤ, του πρώην γενικού διευθυντή τεχνολογίας, κ. Νίκου Μιχαλίτση, και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, κ. Γιώργου Θαλασσινού δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Και οι δύο μιλούν για την εκκωφαντική απουσία επιχειρησιακού σχεδίου, την ραγδαία απαξίωση του προγράμματος, την γενικευμένη αναξιοκρατία, το καθεστώς αδιαφάνειας και μη λογοδοσίας, την άνευ όρων παράδοση στον «λούμπεν πελατειακό συνδικαλισμό» και την επιστροφή στο πιο σκοτεινό παρελθόν της ΕΡΤ«έτσι όπως το ονειρευτήκαμε στους χειρότερους εφιάλτες μας».

Μάλιστα, ο κ. Κρίμπαλης αφήνει αιχμές για κάλυψη στην ΠΟΣΠΕΡΤ από το υπουργείο ώστε να βοηθά κι εκείνη με τη σειρά της στην κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει: «Η λίστα δεν έχει τέλος καθώς τα δομικά προβλήματα κάθε μέρα αυξάνονται και βαθαίνουν οδηγώντας τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην πλήρη απαξίωση. Οι τεράστιες, εντελώς δυσανάλογες της ανταποδοτικότητας, επενδύσεις στο αθλητικό πρόγραμμα και οι επικοινωνιακού χαρακτήρα καινοτομίες της υβριδικής τηλεόρασης δεν μπορούν να κουκουλώσουν την στρατηγική ήττα της ΕΡΤ. Μια ήττα που οφείλεται στο δικό σας στρατηγικό σχέδιο. Είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και πρωτοπόρο ΕΡΤ σε μια συγκυρία μοναδικά ευνοϊκή. Με την ιδιωτική τηλεόραση σε πρωτοφανή κρίση ταυτότητας και περιεχομένου ακόμα και μικρές αλλά στοχευμένες κινήσεις της ΕΡΤ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ρεύμα ανάτασης με γεωμετρική πρόοδο.

Αντ’ αυτού προτιμήσατε την πεπατημένη του παλαιοκομματικού και παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος. Τοποθετήσατε ως επικεφαλής δύο 80χρονους «μαθητευόμενους μάγους» ενώ στην ουσία παραδώσατε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία κ. Καλφαγιάννη. Ως αντάλλαγμα εξασφαλίσατε απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον κ. Ταλαμάγκα και μέσω αυτού πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης. Κερδίσατε επιπλέον την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο κατά του κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι λένε ότι δώσατε πάρα πολλά και πήρατε πολύ λίγα. Όπως και να έχει τέτοιου είδους συναλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς, την δημοκρατική νομιμότητα και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Παραδώσατε την ΕΡΤ στη «λαίλαπα Καλφαγιάννη» κατά τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η μεγάλη ευκαιρία της ΕΡΤ μοιάζει πια με εφιάλτη.».
Νεότερη Παλαιότερη