Θεσσαλονίκη : Στήριξη της ΝΔ, σε υποψήφιο Δήμαρχο

Στο πρόσωπο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, επί σειρά ετών δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, φαίνεται ότι καταλήγει η ΝΔ αναφορικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος είχε προσεγγιστεί εκ νέου εντός του καλοκαιριού, δέχθηκε εκ νέου κρούση από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και εμφανίζεται θετικός, εφόσον η υποψηφιότητά του έχει καθαρά αυτοδιοικητικά και ενωτικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο και το περιβάλλον κατακερματισμού που προκύπτει λόγω της ύπαρξης του συστήματος του Κλεισθένη.

Αυτό, αναμφίβολα, δημιουργεί νέα δεδομένα και για άλλους ενδιαφερόμενους για τον δήμο, προερχόμενους από τη ΝΔ, όπως ο Γιώργος Ορφανός ή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, χωρίς, όμως, να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες από τον χώρο της ΝΔ.

Για παράδειγμα, ο κεντρογενής δημοτικός σύμβουλος και πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία, ενώ την πρόθεσή του έχει εκφράσει και ο επίσης γαλάζιος Μάκης Κυριζίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μέχρι στιγμής, έχει αποφύγει να ανακοινώσει στηρίξεις για δημαρχιακούς θώκους, αλλά υπάρχει η ιδέα να δοθούν έστω για τους μεγάλους δήμους, ενώ, στη Θεσσαλονίκη, ούτως ή άλλως, επικρατούσε αναβρασμός το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα δημαρχιακά. Δεν αποκλείεται, συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης να έχει δίπλα του τον κ. Καϊτετζίδη σε περίπου δέκα μέρες, εφόσον βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
Νεότερη Παλαιότερη