Νεκρός από Αστυνομικά πυρά, ο Ελληνας ομογενής, που ύψωσε Ελληνική σημαία στην Αλβανία

Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο ομογενής που ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο
Περιστατικό με πυροβολισμούς στο χωριό Βουλιαράτι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπου ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10πμ 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν o Κωνσταντίνος Κατσιφάς πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι έβαλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).
Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.
Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.

Ο νεαρός είχε κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Δημοσιεύθηκε φωτογραφία περιπολικού που δέχθηκε σφαίρες από το Καλάσνικοφ .

Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
πηγή: himara.gr
Νεότερη Παλαιότερη