Αυτός είναι ο Σερραίος καθηγητής-ντροπή, για το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα


Με αφορμή τη σύλληψη καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορείται για παράνομες δραστηριότητες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη προκειμένου ο τελευταίος να ασκήσει άμεσα πειθαρχική δίωξη εναντίον του κατηγορούμενου καθηγητή.

Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα κινήσει τη διαδικασία ώστε ο κατηγορούμενος καθηγητής να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο καθηγητής «έκοβε» μαθητές στις εξετάσεις με στόχο να τους παραπέμψει στη συνέχεια για μαθήματα σε συγκεκριμένα φροντιστήρια συνεργών του, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα. Στο πλαίσιο της έρευνας των ανακριτικών αρχών δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευθύνες εναντίον άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Νεότερη Παλαιότερη