Ολομέτωπη επίθεση στον "Μασούτη"


"Ο Μασούτης στην Αθήνα είναι 5% ακριβότερος από τους υπόλοιπους". 
"Ο Μασούτης δεν ξεμπέρδεψε. Πρέπει να επενδύσει πολλά ακόμη για να μπει με προοπτικές στην αθηναϊκή αγορά" επισήμανε πριν λίγες μέρες ο CEO του Mymarket κ. Aριστοτέλης Παντελιάδης.

"Για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Αθήνα, πρέπει να βρει ένα μεγάλο κατάστημα, να οργανώσει καλύτερα τη διανομή και τα logistics ώστε να μειώσει τα κόστη και να μειώσει τις τιμές του στο ράφι.

Οι τιμές του είναι στο +5% από τα υπόλοιπα σουπερμάρκετ, που είναι πολύ για μια αγορά ανταγωνιστική όπως η Αθήνα.
ΣτηΘεσσαλονίκη έχει το asset του ονόματός του, όμως εδώ δεν το έχει. Πρέπει να ξοδέψει ακόμη πολλά για να διεκδικήσει μια θέση με αξιώσεις"..."Ειδικά, όταν η μέχρι σήμερα ανοδική αγορά, δεν φαίνεται να συνεχίζεται έτσι..."

"O Σεπτέμβριος ήταν πολύ άσχημος μήνας για την αγορά σουπερμάρκετ, ανατρέποντας την ανοδική τάση του +2% μέχρι τον Αύγουστο και περιμένουμε να δούμε αν η πτωτική τάση θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο"... , σημειώνοντας ότι κατά το καλοκαίρι βοήθησε άμεσα και έμμεσα ο τουρισμός, ενώ όπως είπε " τα airbnb ενισχύουν πολύ την τοπική οικονομία και τις αγορές των σουπερμάρκετ, αφού λειτουργούν ανάποδα από τα all inclusive".

Για το επόμενο εξάμηνο ο κ. Παντελιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του που πηγάζει από το ενδεχόμενο μιας μακράς προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου. " Η μεσαία τάξη είναι αυτή στην οποία ελπίζουμε να επανέλθει και να ενισχύσει τη ζήτηση και τις πωλήσεις. Η τάξη αυτή έχει διαθέσιμο εισόδημα αλλά την προηγούμενη περίοδο της κρίσης , μαζεύτηκε από φόβο, επηρεασμένη από την ψυχολογία.

"Τον τελευταίο χρόνο είδαμε αυτή την ψυχολογία να βελτιώνεται, και τώρα το επόμενο διάστημα, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί και πάλι αβεβαιότητα που θα επηρεάσει την καταναλωτική συμπεριφορά"....
Νεότερη Παλαιότερη