Έφοδος της αστυνομίας και χειροπέδες στον ψυχίατρο των κοσμικών


Εφοδος της Αστυνομίας στο ιατρείο του Δημήτρη Κουντούρη, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2016
Στα χέρια των Αρχών και οι δύο ατζέντες με τους διάσημους πελάτες που κατέφευγαν στον επιστήμονα

Σοκ στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας έχει προκαλέσει η σύλληψη του γνωστού ψυχιάτρου Δημήτρη Κουντούρη, που φέρεται ότι είχε μετατρέψει το ιατρείο του στην καρδιά του Κολωνακίου σε... άντρο διακίνησης ναρκωτικών!

Ο 68χρονος νευρολόγος-ψυχίατρος με το επώνυμο πελατολόγιο όχι μόνο δεχόταν ασθενείς, παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος από το 2016, αλλά, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, τους εφοδίαζε με... μαγικά ναρκωτικά χάπια που υπόσχονταν να θεραπεύσουν πάσα ψυχική νόσο!

Ο όρκος του Ιπποκράτη φαίνεται ότι... παρερμηνεύτηκε από τον ψυχίατρο των διασήμων, καθώς σε έφοδο που έκαναν οι Αρχές το βράδυ της Δευτέρας στο ιατρείο του εντόπισαν εκατοντάδες χάπια και ουσίες που φέρεται ότι χορηγούσε με το... αζημίωτο στην κοσμική πελατεία του.

Στον εισαγγελέα
Ο 68χρονος με τις δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις και την πλούσια συγγραφική δραστηριότητα πέρασε χθες το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της έκδοσης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και της λειτουργίας ιατρείου χωρίς άδεια, ενώ παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Μία ημέρα νωρίτερα οι αστυνομικοί του Α.Τ. Συντάγματος είχαν περάσει χειροπέδες στον ίδιο και σε ακόμα τρία πρόσωπα που φέρεται ότι απασχολούνταν στο ιατρείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του νευρολόγου-ψυχιάτρου, που, σύμφωνα με το πλούσιο βιογραφικό του, έχει εργαστεί κατά το παρελθόν ως επισκέπτης καθηγητής στις νευρολογικές κλινικές πολλών πανεπιστημίων του εξωτερικού, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είχε γίνει καταγγελία από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος φέρεται ότι είχε ανακαλέσει την άδειά του.

Η επίμαχη καταγγελία στάθηκε αφορμή για τη διενέργεια έρευνας γύρω από τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, που, από ό,τι ανακάλυψαν οι Αρχές, ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια της νομιμότητας! 

Αλλωστε, παρότι δεν είχε πλέον δικαίωμα να δέχεται και να εξετάζει ασθενείς, αλλά ούτε και να συνταγογραφεί ή να εκδίδει ιατρικές βεβαιώσεις, ο 68χρονος φέρεται ότι συνέχιζε απτόητος τη δράση του, αποκομίζοντας μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές για τις «θεραπευτικές αγωγές» που χορηγούσε στους πελάτες του.

Οι ποσότητες των ουσιών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς στο γραφείο του βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να διερευνηθούν η προέλευσή τους αλλά και οι τρόποι με τους οποίους έφτασαν στα χέρια του κατηγορουμένου.

Γνωστά ονόματα
Την ίδια ώρα εξετάζονται και δύο βιβλία που βρέθηκαν στο γραφείο του, στα οποία φέρεται ότι καταγράφονται τα στοιχεία των πελατών του και ενδεχόμενων αγοραστών των παράνομων ουσιών. Στις επίμαχες ατζέντες, μάλιστα, φέρεται ότι φιλοξενούνται αρκετά ονόματα του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού στερεώματος, που έβρισκαν... ανακούφιση στις «θεραπευτικές μεθόδους» τις οποίες ακολουθούσε ο 68χρονος πίσω από τις πόρτες του υπερπολυτελούς Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Νευρολογικών Παθήσεων, στη συμβολή των οδών Νεοφύτου Δούκα και Βασ. Σοφίας. 

Αρκετοί από αυτούς ενδέχεται να κληθούν να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι, προκειμένου να καταθέσουν για τα σκευάσματα που φέρεται ότι διέθετε προς πώληση ο 68χρονος ψυχίατρος.
espressonews.gr
Νεότερη Παλαιότερη