Υποψήφιος Δήμαρχος, ένας από τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι !!!

Παραιτήθηκε δύο εβδομάδες μετά από τη μαύρη Δευτέρα και αφού είχαν παραιτηθεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Γιάννης Καπάκης τώρα ζητά από τους κατοίκους της Ανδρου να τον εμπιστευτούν ξανά και να τον εκλέξουν δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας είναι μέλος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας επικεφαλής είναι ο Νίκος Κοτζιας.

Η περίπτωση του Γιάννη Καπάκη είναι απολύτως ενδεικτική για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαλλάξει τη χώρα από τις παθογένειες του παρελθόντος και τα πελατειακά σύνδρομα, τα υιοθετεί και τα επαναλαμβάνει όλα στον μέγιστο δυνατό βαθμό!

Ας δούμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ, που συνέλεξε το europost.gr: 
Την Πέμπτη 22 Οκτ. 2015 ανετέθησαν καθήκοντα ΓΓ. Πολιτικής  Προστασίας στον απόστρατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Ιωάννη Καπάκη.

Ο κ. Καπάκης, προήρχετο μεν από το σώμα της Πυροσβεστικής, αλλά είχε ελάχιστες επιχειρησιακές γνώσεις  από τις μάχες κατά των πυρκαγιών. Το μεγαλύτερο μέρος του υπηρεσιακού του βίου το πέρασε στα γραφεία της Πυροσβεστικής, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων, εκπρόσωπος Τύπου και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση».

Πως λοιπόν και με ποια κριτήρια αξιολογήθηκε ότι αυτός ο άνθρωπος μπορούσε να είναι ο αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα; Αυτός δηλαδή που θα συντόνιζε και διοικούσε τις υπηρεσίες της πολιτείας για να προστατέψει τους πολίτες από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές;

Αυτά δεν τα σκέφτηκαν εκείνοι που τον διόρισαν; Άλλωστε ο κ. Καπάκης, καταγόμενος από την Άνδρο, περνούσε αρκετές μέρες στο νησί, γιατί είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Ανδρου! Ο ίδιος είχε διεκδικήσει το 2014και την δημαρχεία του νησιού, αλλά ο δημοτικός συνδυασμός του είχε έρθει δεύτερος.

Όποιος διαβάσει το βιογραφικό του δεν θα κουραστεί πολύ, προκειμένου να βγάλει το συμπέρασμα, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να έχει άλλα προσόντα και άλλες ικανότητες, αλλά δεν έκανε για την θέση την οποία τοποθετήθηκε.

Υπάρχει μία φράση στο βιογραφικό του, που δίνει –πιθανώς- την απάντηση στο ερώτημα γιατί του δόθηκε η θέση αυτή: Ο κ. Καπάκης είναι στέλεχος της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», που ίδρυσε ο κ. Νίκος Κοτζιάς και έχει υπαρχηγό τον κ. Ν. Τόσκα. Ο τελευταίος, μόλις έγινε υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήρε και τον «κολλητό του» από την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» για να τον έχει δίπλα του!

Ιδού, λοιπόν, το μπάχαλο! Να που ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαλλάξει τη χώρα από τα πελατειακά κυκλώματα του παρελθόντος, αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες του μεταπολιτευτικού συστήματος και μάλιστα στον μέγιστο δυνατό βαθμό!

Νεότερη Παλαιότερη