Από άσυλο για φοιτητές, άσυλο μπαχαλάκηδων και πρεζέμπορων

Κάποτε διακινούνταν ιδέες, τώρα ναρκωτικά και βία… Έμποροι και «βαποράκια» κάθε ουσίας, παραμάγαζα και παρεμπόριο μέσα και έξω από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με τους καθηγητές και τους φοιτητές να δρασκελίζουν εξαθλιωμένους χρήστες, για να φτάσουν στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα τους.

Εξωφοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες που δρουν παράνομα κάτω από τις κουκούλες τους, απειλούν καθηγητές και φοιτητές και καταλαμβάνουν χώρους με την βία και την αυθαιρεσία στις πανεπιστημιακές σχολές.

Οι πρυτανικές αρχές διαμαρτύρονται εγγράφως στην Πολιτεία και ζητούν την παρέμβασή της και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο ....Αινστάιν, κατά Παπαδημούλη, τούς... εγκαλεί γιατί δεν καλούν την αστυνομία. 
Λες και το έγγραφο αίτημα για παρέμβαση της Πολιτείας δεν περιλαμβάνει την αστυνομία, λες και δεν ξέρουμε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια, χρόνια τώρα, να κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Γιατί δεν θέλει να είναι εκείνη που θα στείλει την Αστυνομία να επιβάλλει τη νομιμότητα, να συλλάβει τους εμπόρους ναρκωτικών και τους κάθε λογής «Ρουβίκωνες», γιατί «ψαρεύει» ψήφους ακόμα και στην παρανομία.

Γι’ αυτό το 2017 ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου άλλαξε το νόμο Διαμαντοπούλου, που ανέφερε ότι «σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χωρών των ΑΕΙ εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία» και πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στο πρυτανικό συμβούλιο, νομοθετώντας ότι μόνο αυτό μπορεί να αποφασίσει αν θα επέμβει ή όχι η Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη αλλαγή πολιτικής στο άσυλο διόγκωσε τα προβλήματα ανομίας, καθώς κάθε παράνομος, κάθε διακινητής και κάθε ναρκομανής βρήκε πια έναν... παράδεισο όπου η Αστυνομία δεν έχει θέση.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε έτσι και οδήγησε σε γκετοποίηση τα πανεπιστήμια και τα έσπρωξε νομοθετικά, ώστε να μετατραπούν σε φυτώρια παρανομίας και χώρους χρήσης ναρκωτικών, οδηγώντας για πρώτη φορά σε εξέγερση τόσο τους καθηγητές και τη διοίκηση των πανεπιστημίων όσο και τους φοιτητές, σε σημείο που να αναγκαστεί η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της. 
Ενδεικτική είναι και η επιστολή-«κραυγή» των φοιτητών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ που καταγγέλλουν όχι μόνο το κλίμα παρανομίας, άλλα ακόμα και σωματικές και φραστικές παρενοχλήσεις από τους διακινητές ναρκωτικών.

Το Πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένα στοιχείο του εθιμικού δικαίου που προστατεύει την ελεύθερη διδασκαλία και έρευνα και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κατάφερε να το καταργήσει. Τώρα δεν υπάρχει άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα για τη διακίνηση των ιδεών, αλλά άσυλο για τη διακίνηση ναρκωτικών, άσυλο για τους παράνομους, για τη βία του Ρουβίκωνα, για το παρεμπόριο και για κάθε μικροεγκληματία που θέλει να αποφύγει τη σύλληψη του από την αστυνομία.

Όπως θα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη