Ανακοίνωση από το Facebook : Ποιοι λογαριασμοί υποκλάπηκαν


Σε διευκρινίσεις σχετικά με την κακόβουλη επίθεση στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών του Facebook προχώρησε πριν λίγες μέρες η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της Σίλικον Βάλλεϊ οι χάκερς υπέκλεψαν τα πλήρη ονόματα των χρηστών καθώς και τις επαφές των λογαριασμών ενώ σε κάποιους λογαριασμούς κατάφεραν να διευσδύσουν ακόμα βαθύτερα και να υποκλέψουν πληροφορίες όπως διεύθυνση, ενδιαφέροντα, θρησκεία κλπ.

Το μόνο θετικό στοιχείο από την όλη υπόθεση, είναι ότι το facebook, περιόρισε τον αριθμό των θυμάτων στα 29 εκατ. από τα 50 εκατ που είχε αρχικά εκτιμήσει.

Όπως ανέφερε, στα 15 εκατ λογαριασμών οι χάκερς υπέκλεψαν την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και των τηλεφωνικό αριθμό των χρηστών ενώ στα υπόλοιπα 14 εκατ λογαριασμών οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να υποκλέψουν και πρόσθετες πληροφορίες του χρήστη όπως η τοποθεσία, η συσκευή που χρησιμοποιεί, οι σελίδες που ακολουθεί, το φύλο και η θρησκεία του.

Όμως, παρά την υποκλοπή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών οι χάκερς δεν δημοσίευσαν τίποτα στα προφίλ ερήμην τους, τουλάχιστον, για την ώρα.... 

Νεότερη Παλαιότερη