Mεγάλη έκθεση για τον παράνομο τύπο της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, στη Βόρεια Ελλάδα

Εγκαινιάζεται σήμερα Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο φουαγιέ  πλατείας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η μεγάλη έκθεση ντοκουμέντων για τον παράνομο τύπο της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 στη Βόρεια Ελλάδα, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΜΟρφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής.
Η έκθεση, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της 30ης Οκτωβρίου 1944, ημέρας που απελευθερώθηκε το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Στη διάρκεια της τριπλής φασιστικής Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικής κατοχής, είχαν εκδοθεί και κυκλοφορούσαν μυστικά από χέρι σε χέρι, περισσότερες από 200 μυστικές εφημερίδες των οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, που καλούσαν τον πληθυσμό σε αγώνα για την αποτίναξη της σκλαβιάς, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 30 Νοεμβρίου 2018 και οι ώρες λειτουργίας της Δευτέρα μέχρι Σάββατο, 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Νεότερη Παλαιότερη