Θεσσαλονίκη: Να ποιοι θα υλοποιήσουν επένδυση 50 εκατ. ευρώ

"Έπεσαν" οι υπογραφές για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα στην Ασπροβάλτα.

Για το έργο προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ που θα είναι σε πλήρη λειτουργία σε πέντε χρόνια υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάμεσα στον δήμο Βόλβης και την εταιρεία “G. STATHOPOULOS ENTERPRISE”, δια των εκπροσώπων της Γιώργου Σταθόπουλου και Αναστάσιου Παπαδόπουλου/

Η επένδυση αυτή, πρόκειται να υλοποιηθεί στην Ασπροβάλτα, σε δημοτική έκταση 57 στρεμμάτων, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Απρίλιο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, και εκμισθώθηκε από την πλειοδοτούσα εταιρεία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου Βόλβης οι επενδυτές, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αναπτύξουν δραστηριότητες εναλλακτικού, συνεδριακού, αθλητικού, εκκλησιαστικού, μαθητικού, ιατρικού τουρισμού και οικοτουρισμού. 

Εκτός του τιμήματος μίσθωσης της δημοτικής έκτασης, οι κάτοικοι του δήμου Βόλβης, ωφελούνται μεταξύ άλλων και από τις ακόλουθες δεσμεύσεις: α) Η εταιρεία οφείλει να αξιοποιήσει κατ’ ελάχιστο σε ποσοστό 80% εργατοτεχνικό προσωπικό προερχόμενο από το δήμο Βόλβης, που διαμένει μόνιμα στο δήμο, καθώς και επιστημονικό προσωπικό που διαμένει μόνιμα ή προέρχεται από τον δήμο Βόλβης, β) το συνεδριακό κέντρο του συγκροτήματος θα παραχωρείται δωρεάν στο δήμο για διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.ά, γ) θα έχουν δωρεάν είσοδο οι μαθητές όλων των σχολείων του δήμου Βόλβης στο θεματικό πάρκο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δέσμευση ότι η εταιρεία απαγορεύεται να διαθέτει πακέτα «all inclusive», για λόγους τόνωσης της τοπικής αγοράς και στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη