Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: 7 γυμναστές Σύμβουλοι της κυρίας Υπουργού

Με προπονητές µπάσκετ και στίβου αλλά και δασκάλους παραδοσιακών χορών στελέχωσε η νέα υφυπουργός ΥΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά το γραφείο της - Οι πολύτιµοι συνεργάτες του κυβερνητικού στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. υπηρέτησαν και στο γραφείο της στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης.

Το υπουργικό γραφείο µε την καλύτερη µακράν φυσική κατάσταση µεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι διαθέτει η υφυπουργός Εθνικής Αµυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Αν και η ίδια δεν έχει αναλάβει ποτέ χαρτοφυλάκιο αθλητισµού και η επαγγελµατική διαδροµή της είναι συνυφασµένη µε τη δικηγορία, η πλειονότητα των συµβούλων της από την πρώτη κιόλας στιγµή που της ανατέθηκαν κυβερνητικά καθήκοντα ήταν γυµναστές, µε αποτέλεσµα το υπουργικό γραφείο της να παραπέµπει περισσότερο σε γυµναστήριο ή αθλητικό κέντρο.

Προπονητές µπάσκετ, στίβου, δάσκαλοι παραδοσιακών χορών είναι µερικές µόνο από τις ειδικότητες των στενών συνεργατών της Σερραίας πολιτικού. Συνολικά 7 καθηγητές Φυσικής Αγωγής µε καταγωγή από τον νοµό Σερρών αποσπάστηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από το υπουργείο Παιδείας στο πολιτικό γραφείο της πρώην υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης και νυν Εθνικής Αµυνας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για να συνδράµουν στο έργο της. Το µεγαλύτερο διάστηµα δε της «πρώτης φοράς Αριστερά» υπηρετούσαν ταυτόχρονα οι 5 εξ αυτών στο επιτελείο της.

Η στελέχωση του γραφείου της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά µε γυµναστές, γεγονός που σίγουρα θα ζήλευε ο συνάδελφός της υφυπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού Γιώργος Βασιλειάδης, προσδίδει από µόνη της δυναµική στον κλάδο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής καθώς, όπως φαίνεται, εκτός από τους αγωνιστικούς χώρους καταγράφουν αξιόλογες επιδόσεις και στην πολιτική ως συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών. Από την άλλη βέβαια η µαζικότητα των αποσπάσεων καθηγητών της συγκεκριµένης ειδικότητας είναι πιθανό να προβληµατίζει τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια κάλυψης των διδακτικών κενών κατά την έναρξη του σχολικού έτους, αφού οι αποσπασµένοι στο υπουργικό γραφείο θα µπορούσαν να λειτουργήσουν µόνοι τους ολόκληρο αθλητικό σχολείο!

Ειδικότερα, στις 2 Νοεµβρίου δηµοσιεύτηκε στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Αµυνας και Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευµάτων Πάνου Καµµένου και Κώστα Γαβρόγλου της απόσπασης 3 καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «αποσπάται ο Χίτζιος Γεώργιος, εκπαιδευτικός του υπουργείου Παιδείας - ∆ιεύθυνση Β/ θµιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κλάδου ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής Μ.Κ 8 στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εθνικής Αµυνας, από 05/09/2018, που προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε προσωρινή οµοιόβαθµη θέση που συνιστάται µε την παρούσα για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπαση. Ο ανωτέρω θα συνεχίσει να αµείβεται από την Υπηρεσία από την οποία αποσπάται». Από την ίδια ηµεροµηνία προσφέρει τις υπηρεσίες του στην υφυπουργό και ο «Γρηγορούδης Χρήστος, εκπαιδευτικός του υπουργείου Παιδείας - ∆ιεύθυνση Β/θµιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, κλάδου ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής», όπως επίσης και η γυµνάστρια Κατερίνα Κουγιουµτζή, η οποία είναι τοποθετηµένη στη ∆ιεύθυνση Β/θµιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανανέωση της απόσπασης των συγκεκριµένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούσαν µέχρι τον ανασχηµατισµό του περασµένου Αυγούστου στο πολιτικό γραφείο του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόσω η ίδια ήταν υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Στην ίδια θέση βρισκόταν αποσπασµένη και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Παλάζη, ανεβάζοντας τον αριθµό των γυµναστών σε 4. Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριοι Χίτζιος και Γρηγορούδης συµπεριλαµβάνονταν την περίοδο εκείνη και στον κατάλογο προσφοράς υπερωριακής εργασίας απογευµατινών ωρών, νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές - εξαιρέσιµες ηµέρες του προσωπικού του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού.

Από το 2015
Στο µεταξύ, τη διετία 2015-2016 από τους 9 αποσπασµένους δηµοσίους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου της τότε υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης οι 5 ήταν καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Εκτός από την κυρία Παλάζη και τους κυρίους Χίτζιο και Γρηγορούδη, συνεργάτες της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά υπήρξαν και οι γυµναστές Κώστας Μητρούδης, ο οποίος ήταν διορισµένος στον Νοµό Καβάλας την περίοδο εκείνη, καθώς και ο Φώτης Τσέτας µε οργανική θέση στον Νοµό ∆ράµας, προπονητής κλιµακίων της Ελληνικής Οµοσπονδίας Στίβου. Τις υπηρεσίες του στο ίδιο πολιτικό γραφείο προσέφερε και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Τερζής, µε οργανική θέση στη διεύθυνση Β/θµιας Εκπαίδευσης ∆ωδεκανήσων.

Ο χοροδιδάσκαλος και ο προπονητής που έχασε από τον Άρη
Ο πιο γνωστός σε αθλητικό επίπεδο συνεργάτης της υφυπουργού Εθνικής Άµυνας είναι ο προπονητής µπάσκετ Γιώργος Χίτζιος. Ο πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης από το Σιδηρόκαστρο Σερρών ασχολήθηκε αρχικά ως διαιτητής και στη συνέχεια ως προπονητής σε τοπικές οµάδες. Τις αγωνιστικές περιόδους 2011-12, 2012-13 προσέφερε τις υπηρεσίες του σε αθλητικά σωµατεία της Λέσβου (Αιολικός και Αίολος Μυτιλήνης). Το 2015 και ενώ υπηρετούσε στο γραφείο της υφυπουργού διετέλεσε προπονητής της γυναικείας οµάδας καλαθοσφαίρισης ΑΟΣ (Αθλητικός Οµιλος Σερρών) που αγωνιζόταν στην Α2 εθνική κατηγορία. Η ήττα όµως της οµάδας από τον Αρη και το κλίµα που δηµιουργήθηκε µετά από αυτήν έφερε εξελίξεις στον σερραϊκό σύλλογο, µε τον κ. Χίτζιο να παραιτείται, συνεχίζοντας απερίσπαστος την ενασχόλησή του µε την κεντρική πολιτική σκηνή. Πλέον, τα τοπικά Μέσα Ενηµέρωσης των Σερρών τον αναφέρουν στα δηµοσιεύµατά τους ως εκπρόσωπο της υφυπουργού κατά την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις που άπτονται του υπουργείου της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Την πιο έντονη σε πολιτικό επίπεδο παρουσία στον Νοµό Σερρών µεταξύ των συνεργατών της υφυπουργού κατά την πρώτη περίοδο της θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών έχει ο γυµναστής-δάσκαλος παραδοσιακών χορών Βασίλης Τερζής. Ο χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Οµίλου Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς», ενός συλλόγου µε προσφορά στη διάδοση και διατήρηση της παράδοσης, είναι δηµοτικός σύµβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ∆ήµου Σερρών.
Πηγή: Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
Νεότερη Παλαιότερη