Θεσσαλονίκη : Ληστές κατάκλεψαν με την βία, ασθενείς σε Νοσοκομείο της πόλης

Διάρρηξη σε γραφείο του ΑΧΕΠΑ και αφαίρεση δυο οθονών υπολογιστή και μιας καφετιέρας πραγματοποιήθηκε από άγνωστους το περασμένο βράδυ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Σπανός.  Απαντώντας σε καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κ. Σπανός, ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει φύλαξη και πιθανολόγησε ότι οι διαρρήκτες μπήκαν από μια αφύλακτη πόρτα-εξόδου κινδύνου, η οποία δεν κλείνει ποτέ και οδηγεί στην αυλή του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με σημερινή επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, καταγγέλλει ότι τα ξημερώματα εκλάπησαν υπολογιστές και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές από τα Γραφεία Προμηθειών του Νοσοκομείου. Το Σωματείο στην επιστολή τους επισημαίνει ότι η εγκληματικότητα στο ΑΧΕΠΑ είναι καθημερινό φαινόμενο λόγω μη φύλαξης του Νοσοκομείου. "Ζητούμε - απαιτούμε την παρέμβασή σας πριν φτάσουμε στο ακραίο συμβάν της αφαίρεσης ακόμη και ανθρώπινης ζωής. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ασφαλείας σήμερα κιόλας, πριν να είναι πολύ αργά", αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι ληστές μπήκαν στις  4 τα ξημερώματα στα Γραφεία Διοίκησης, που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο,  το οποίο είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα, και ότι   κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών - Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, "πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α’ Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των ασθενών". Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ακόμη, ότι ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ότι δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτίριο και ότι η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής.

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ :
"Για άλλη μια φορά σήμερα τα ξημερώματα το ΑΧΕΠΑ στο στόχαστρο ληστών!!! «Ξέφραγο αμπέλι!!!» Τα σκυλιά κάνουν βόλτες στους διαδρόμους των κλινικών!!!

 Σήμερα 4 τα ξημερώματα μπήκαν για άλλη μια φορά ληστές στα Γραφεία Διοίκησης που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο που είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα.  Κάνανε άνω – κάτω το χώρο, κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών – Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές. Πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α’ Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των Ασθενών. 

Μάλιστα τους πήραν με την βία τα κινητά τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες.         Ειδοποιήθηκε η εφημερεύουσα Προϊσταμένη και εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένας φύλακας στο κτίριο. Η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής.
Απανωτά τα περιστατικά κλοπών, βίας και κανένα μέτρο. Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι όταν θρηνήσουμε θύματα ; "
Νεότερη Παλαιότερη