Μαγική πτήση, πάνω από την νυχτερινή Θεσσαλονίκη !!!

"Νυχτερινός περίπατος στην νύμφη του Θερμαϊκού".

Μια πόλη μύθος από αυτές που όλοι θέλουμε να επισκεφτούμε έστω και για μια φορά στην ζωή μας και πολύ περισσότερο να περάσουμε σε αυτή έστω και μια νύχτα από την ζωή μας.

Μια πόλη που σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή από την μυρωδιά της και από την απλή ομορφιά της. Ετσι και αλλιώς αυτό είναι πάντα το ζητούμενο σε κάθε τι. Η απλότητα .

Ωραίες είναι οι πόλεις με τα φανταχτερά αρχαία μνημεία που σε ταξιδεύουν στον χρόνο (όχι πως η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει και απο αυτά) αλλά η Θεσσαλονίκη σε ταξιδεύει στον χρόνο παίζοντας με το μυαλό σου και της αισθήσεις σου.

Βασικός λόγος σε αυτό παίζουν οι μυρωδιές. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η όσφρηση είναι η αίσθηση που αποτυπώνει της περισσότερες πληροφορίες στο υποσυνείδητο του ανθρώπινου εγκεφάλου και η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλές και από πολλούς διαφορετικούς προορισμούς.

Μυρωδιές της Πόλης, μυρωδιές του Πόντου, μυρωδιές της Ηπείρου και μυρωδιές της Ανατολής δημιουργούν ένα σπάνιο χαρμάνι που όμοιο του δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού.

Εάν είσαι επισκέπτης της πόλης η μέρα σου θα κυλήσει τόσο γρήγορα που δεν θα το πιστεύεις και ενώ βρίσκεσαι σε μια μεγαλούπολη το μόνο που θα στο υπενθυμίζει είναι η τεράστια κίνηση στους δρόμους στις ώρες αιχμής (άντε επιτέλους να ολοκληρωθεί το Μετρό).

Και τότε και ενώ η μέρα φεύγει έρχεται η απόλυτη πανδαισία. Η νύχτα στην Θεσσαλονίκη. Κάλλιστα θα μπορούσε να αναφέρεται και ως η Μέκκα της Νυχτερινής Ελλάδας.

Μην φανταστεί κανείς πως η πόλη πλημμυρίζει από ξέφρενους πολίτες που ξεσαλώνουν όλο το βράδυ χορεύοντας και πίνοντας. Οχι, απλά η νύχτα στην Θεσσαλονίκη είναι μοναδική γιατί το βράδυ όλες οι ωραίες κυρίες (μία τέτοια είναι και η Θεσσαλονίκη) αυτές που είναι όμορφες από την φύση τούς στολίζονται τόσο όσο (είπαμε η απλότητα είναι το ζητούμενο) φοράνε και τα ωραία τους αρώματα και βγαίνουν μια βόλτα για να μαγέψουν το πλήθος.

Θα μπορούσαμε να σας μιλάμε ώρες για την Θεσσαλονίκη όμως αν δεν την έχετε επισκεφτεί σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σίγουρα κάποιος γνωστός σας θα μπορούσε να σας επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μας.
Νεότερη Παλαιότερη