Χιονιάς και στην Θεσσαλονίκη : Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Ο καιρός επιδεινώνεται από την Πέμπτη (29/11/2018) με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στα ανατολικά, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά ο καιρός:
1. Από το απόγευμα της Τετάρτης (28-11-2018)
Α. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πιο αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο Θρακικό και το βόρειο Αιγαίο.

Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης (πάνω από τα 500 μέτρα).

2. Την Πέμπτη (29-11-2018)
Α. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο, θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.

Β. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους πολύ πυκνά στα ορεινά και σε ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια θα είναι πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια πάνω από 700 μέτρα. Από αργά το απόγευμα τα χιόνια στην Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Γ. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Δ. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει μεταξύ άλλων στην δική του πρόβλεψη :
"Κυριολεκτικά, ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ, θα δείτε την Πέμπτη! 
Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ ειδικά στη Θράκη θα χιονίσει κατά τόπους ακόμη και στα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.

Στην κεντρική Μακεδονία ίσως έχουμε και εκπλήξεις και τα χιόνια κατέβουν ακόμη χαμηλότερα από τα ημιορεινά. 
Για παράδειγμα στους Νόμους Κιλκίς, Πέλλας,  αλλά και στα βορειότερα τμήματα του Νομού  Θεσσαλονίκης 

Δεν θα είναι παντού πυκνά τα χιόνια, κατά τόπους όμως θα το απολαύσετε πραγματικά."

Νεότερη Παλαιότερη