Θεσσαλονίκη : Θεατρική παράσταση για νέους, με ελεύθερη είσοδο

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τη  θεατρική παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» του Marcello D’ Orta σε θεατρική διασκευή – διδασκαλία του Νικόλα Μαραγκόπουλου από το Εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου Αντίqρηση σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης».
Τετάρτη  21 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 19:30 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ   
Η Εκδήλωση αποσκοπεί στη συγκέντρωση νεανικών βιβλίων, παραμυθιών, σχολικών υλικών και παιδικών παιχνιδιών δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες, της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων  «Άρσις», καθώς και για τη  δημιουργία αναγνωστηρίου στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Βόλου.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται μεταχειρισμένα ή καινούργια παιδικά, εφηβικά βιβλία, σχολικά είδη, υλικά ζωγραφικής, παραμύθια, παιδικά παιχνίδια 6 + (τουβλάκια, πλαστικά φρούτα κτλ) ενισχύοντας έτσι τις  δράσεις του σωματείου Το Ράφι της Αγάπης.



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ: 
Ο Marcelo d’ Orta, δάσκαλος σ’ ένα σχολείο του Αρζάνο της  Ιταλίας είχε την ιδέα να συγκεντρώσει και να εκδώσει τις εκθέσεις των μαθητών του.  Σ’αυτές, τα παιδιά σχολιάζουν τις οικογένειες τους, τους  γύρω τους, την πατρίδα τους αλλά και άλλες χώρες, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την επικαιρότητα…Τα γραπτά τους γίνονται ένας ολοκάθαρος καθρέφτης για όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την αντίληψη των μικρών μαθητών. Και ο αφελής και ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο περιγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους, είναι συχνά πιο εύγλωττος και πιο ξεκάθαρος από πολλών μεγάλων. Μία παράσταση για τα παιδιά. 


Συμμετέχουν:
Χριστίνα Κοϊνάκη
Μαίρη Κοσμίδου
Περίανδρος Μαλούτας
Ανδριάνα Πάολα Μάντζη



Θεατρική διασκευή -διδασκαλία: Νικόλας Μαραγκόπουλος


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 
Εφηβικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου Αντίqρηση σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης»


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:     
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας               

Νεότερη Παλαιότερη