Θεσσαλονίκη : Ο Βέρτης απαντά για το "Οραμα" μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε

Η πλευρά του Νίκου Βέρτη απαντά τι έχει γίνει με το «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο διασκέδασης «Όραμα» που τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης το καλοκαίρι λειτουργούσε απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με δελτίο τύπου, από την πλευρά του τραγουδιστή. 

Την δική της θέση σχετικά με την ανάκληση άδειας του νυκτερινού κέντρου «Όραμα» στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή ποιότητας Ζωής του δήμου Θέρμης δίνει η πλευρά του Νίκου Βέρτη με σχετικό δελτίο Τύπου.

Η πλευρά του καλλιτέχνη υποστηρίζει ότι δεν έγινε ποτέ καμιά καταπάτηση γειτονικού χώρου, ενώ επισημαίνει ότι η ανάκληση άδειας έγινε επειδή το δημοτικό ακίνητο μέσω του οποίου γινόταν η διέλευση προς το «Όραμα» εκμισθώθηκε από το Δήμο Θέρμης με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση του καταστήματος και του υπαίθριου πάρκινγκ στο δημόσιο δρόμο.

Επίσης, η πλευρά του Νίκου Βέρτη υποστηρίζει ότι το κέντρο διασκέδασης «Όραμα» λειτούργησε απολύτως νόμιμα καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας του.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει

«Εξ αφορμής δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της 29-11-2018 με θέμα «Συνεχίζεται η κόντρα του Νίκου Βέρτη με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου στεγάζεται το “Όραμα”» και προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:


1.- Η άδεια λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» ανακλήθηκε αποκλειστικά και μόνο διότι την 15-10-2018 το δημοτικό ακίνητο μέσω του οποίου από το έτος 1998 γινόταν η διέλευση προς το «ΟΡΑΜΑ» εκμισθώθηκε από το Δήμο Θέρμης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση του καταστήματος και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης προς τον δημόσιο δρόμο.

2.- Τα αναγραφόμενα περί δήθεν καταπάτησης διπλανών ιδιοκτησιών είναι απολύτως ψευδή. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει ήδη μισθωθεί παρακείμενο αγροτεμάχιο, μέσω του οποίου θα εξυπηρετείται το κέντρο διασκέδασης και ο χώρος στάθμευσης, οπότε ο Δήμος Θέρμης, κατόπιν αιτήματος της εκμεταλλεύτριας εταιρίας, είναι υποχρεωμένος να επαναχορηγήσει την άδεια λειτουργίας.

3.- Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του, το κέντρο διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» λειτούργησε απολύτως νόμιμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες παρεμπόδισης έναρξης λειτουργίας ή διακοπής λειτουργίας του απορρίφθηκαν είτε από τα αρμόδια δικαστήρια, είτε από τα αρμόδια διοικητικά όργανα.

4.- Η άδεια λειτουργίας για το κέντρο διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» εκδόθηκε το έτος 2016 με ευθύνη και δαπάνες των ιδιοκτητών του ακινήτου, σύμφωνα με όρο της μίσθωσης, τους οποίους εκπροσωπούσε η ίδια δικηγόρος που εκπροσωπεί και τους σημερινούς ιδιοκτήτες.


Μάλιστα το 2016 σε δικαστικές διαμάχες του προηγούμενου μισθωτή- επιχειρηματία κατά των τότε ιδιοκτητών του ακινήτου και των εταιριών «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» και «ENTERTAINMNET PRODUCTIONS IKE», η δικηγόρος των ιδιοκτητών του ακινήτου εκπροσωπούσε και τις εταιρίες «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» και "ENTERTAINMENT PRODUCTIONS IKE”, συμφερόντων του Νίκου Βέρτη.

5.- Το 2017 οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες εκπροσωπούμενοι πάντα από την ίδια δικηγόρο, σε πλήρη συνεργασία με τον μέχρι τότε άσπονδο εχθρό τους προηγούμενο επιχειρηματία, επιδίωξαν την ανάκληση της άδειας λειτουργίας που οι ίδιοι εξέδωσαν, μη πληρώνοντας το αναγκαίο ποσοστό του προστίμου τακτοποίησης των αυθαιρέτων τους, παρότι είχαν ρητή συμβατική υποχρέωση πληρωμής του, σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης.

Τελικά το ποσό αυτό πληρώθηκε από την εταιρία «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ», παρότι δεν είχε καμία νομική υποχρέωση και της καταβλήθηκε από τους ιδιοκτήτες, ύστερα από δικαστική απόφαση που τους υποχρέωσε.

6.- Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης, οι οποίες έκριναν ότι δεν έπρεπε να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ», ήταν απολύτως νόμιμες, δεδομένου ότι προσβλήθηκαν αρμοδίως και οι προσφυγές αυτές απορρίφθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ενέργειες των «Ισραηλινών επενδυτών» για παρεμπόδιση λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης «ΟΡΑΜΑ» ήταν συμπαραστάτες οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και ο άσπονδος εχθρός τους πρώην μισθωτής – επιχειρηματίας, τον οποίο κατηγορούν ότι εξαπάτησε τον πατέρα τους.

7.- Οι εταιρίες συμφερόντων του Νίκου Βέρτη, ίσως είναι οι μοναδικές από όσες αντίστοιχες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες πληρώνουν κανονικά όλες τις υποχρεώσεις τους στο Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Θέρμης και ίσως αυτό να μην συμφέρει κάποιους άλλους, διότι γίνονται συγκρίσεις.

8.- Είναι αυτονόητο ότι για όσα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύονται, τα θιγόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

9.-Είναι όμως λυπηρό το γεγονός της δημοσίευσης μη διασταυρωμένων και αναληθών γεγονότων, που εκθέτουν τόσο το συντάκτη, όσο και τις «πηγές» του».

Νεότερη Παλαιότερη