Θεσσαλονίκη : "Αλλότριες Προσευχές" του Πέτρου Σπίνου

Αλλότριες Προσευχές του Πέτρου Σπίνου
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη
Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Πέτρος Σπίνος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του "Αλλότριες Προσευχές", στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 19:00.

Μία ποιητική συλλογή στην οποία αποτυπώνονται οι σκέψεις και ανησυχίες των νεανικών χρόνων του συγγραφέα.

Εκτός από τον συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ Δημήτρης Κούβελας (Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Θεσσσαλονίκης), η κα Αντωνία Χριστούλα (Δικηγόρος) και η κα Ευθυμία Κιουρτσίδου-Κατσικάρη (Οικονομολόγος – Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ραλλιώ Λεπίδου.

Από το οπισθόφυλλο
Η έκδοση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Αλλότριες Προσευχές» αποτυπώνει και παρουσιάζει σκέψεις και ανησυχίες νεανικών χρόνων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ποιήματα αυτά βρίσκονταν ξεχασμένα μέσα σε παλιά τετράδια, σε χειρόγραφες μουτζουρωμένες κόλλες και σε τελευταίες σελίδες σχολικών και πανεπιστημιακών βιβλίων.
Η πρόσφατη αναζήτηση τους γέννησε αμέσως την επιθυμία έντυπης καταγραφής και συγχρόνως εξωτερίκευσης μιας διαφορετικής εικόνας πέραν της επαγγελματικής. Η δημιουργία και η τέχνη άλλωστε ξεπερνούν τις επαγγελματικές μας ανάγκες και έρχονται να καλύψουν βαθύτερες και ουσιαστικότερες εσωτερικές αναζητήσεις. Οφείλουν λοιπόν να στηρίζονται στον ερασιτεχνισμό. Τότε και μόνο τότε παραμένουν αυθεντικές.

Ο συγγραφέας
Ο Πέτρος Σπίνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε Οδοντιατρική και ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Στόματος – Εμφυτευματολογία και Ακτινολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ανακοινώσεων σε οδοντιατρικά συνέδρια, καθώς και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Στο παρελθόν έχει βραβευθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ημέρας στα πλαίσια του 36ου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τις σκιτσογραφικές του εργασίες. Επί σειρά ετών εργάσθηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός (ΑBC FM) και ως σκιτσογράφος στην καθημερινή εφημερίδα «Πατρίς» ενώ το 1998 συμμετείχε ως υποψηφιότητα ελληνικής εκπροσώπησης στην 9η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου στον τομέα της Λογοτεχνίας.
Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής κλινικής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο Χειρουργικής Στόματος και Εμφυτευμάτων στον Πύργο Ηλείας όπου και ζει.

Νεότερη Παλαιότερη