Χαλκιδική : Εκπλήξεις και ανατροπές στα ψηφοδέλτια

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των Βουλευτικών εκλογών-όποια και να είναι αυτή, γιατί το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα είναι πως τοποθετείται μέσα στο 2019-τόσο πολλαπλασιάζονται οι διαγκωνισμοί των πιθανών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
Ο νομός Χαλκιδικής είναι ένας γρίφος και μεγάλος πονοκέφαλος για τα κομματικά επιτελεία, καθώς ο εκλογικός νόμος με τις περίεργες καραμπόλες του, διαμορφώνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ποιοι θα λάβουν έδρες στον 
"ιδιαίτερο" αυτό πολιτικά, νομό της Βορειας Ελλάδας.

Η κατανομή μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, εδωσε από μία έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ , τη Νέα Δημοκρατία και την Χρυσή Αυγή αφήνοντας γνωστά ονόματα του ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής.

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει προ πολλού ώστε να διαμορφωθεί μία αρχική ομάδα υποψηφίων σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και λίγο πολύ, ήδη τα ονόματα που παίζουν γίνονται γνωστά στους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής.

Από το Κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πιθανή έδρα στις επόμενες εκλογές είναι η ήδη βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη από την Ιερισσό, γνωστή στο πανελλήνιο για την ερώτηση που κατέθεσε με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές, ώστε να επιτραπεί το ελεύθερο κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα και Συνεπώς στον ιδιαίτερα τουριστικό νόμο της Χαλκιδικής.

Ο κύριος Χρήστος Σακκάς από την Ορμύλια ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές για λίγους ψήφους έχασε την έδρα από την κυρία Ιγγλέζη  είναι από τα ισχυρά ονόματα που παίζουν για την κατάληψη της βουλευτικής έδρας από το Κυβερνών κόμμα.



Ο κύριος Τάσος Κανταράς από τη Γαλάτιστα συμπληρώνει την πρώτη τριάδα των φαβορί, εάν υπάρξει έδρα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαλκιδική.

Στη Νέα Δημοκρατία, το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και ύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, φαβορί για την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές, για την έδρα ή τις έδρες που πιθανόν να υπάρξουν στο νομό Χαλκιδικής, υπάρχει ήδη πολύ μεγάλος ανταγωνισμός με τους πιθανούς υποψηφίους να έχουν ξεκινήσει ήδη την κούρσα του προεκλογικού αγώνα.

Τη βουλευτική έδρα στο νομό κατέχει αυτή την στιγμή ο  Γεώργιος Βαγιων'ας, γνωστός γιατρός από την Αρναία, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα κύκλων του,  προτίθεται να κατέβει και πάλι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.

Ο κύριος Ευθύμης Καρανάσιος από τον Πολύγυρο, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε προηγούμενη Βουλή, είναι ένα από τα στάνταρ του ψηφοδελτίου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Καραμανλής από το Πευκοχώρι, υποψήφιος και αυτός αρκετές φορές με τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται από τους σίγουρους υποψηφίους ,ένα από τα δυνατά ονόματα στην Κασσάνδρα.

Ο 36χρονος επιχειρηματίας του τουρισμού κ. Γεώργιος Τσιουπλάκης, από το Παλαιοχώρι της Βόρειας Χαλκιδικής, γιος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Τσιουπλάκη, ο οποίος διατέλεσε τέσσερις φορές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική, αποτελεί ένα όνομα έκπληξη που στο άκουσμα του οι παραδοσιακές δυνάμεις του κόμματος στην Χαλκιδική, ένιωσαν έκπληξη και μία κάποια ενόχληση, καθώς η πιθανότητα αυτής της υποψηφιότητας δείχνει ιδιαίτερα δυναμική.

Ο νεαρός επιχειρηματίας δείχνει να ξεφεύγει από τα "στεγανά" καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτών που ξέρουν την κατάσταση στο νομό της Χαλκιδικής,  δείχνει ικανός να διεισδύσει και σε άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλούς νέους ανθρώπους, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων στον Νομό.

Ο επίσης νέος πολιτικός κ. Στυλιανός Βαλλιάνος, δικηγόρος από την Αρναία, ο οποίος σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες το πιθανότερο είναι να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Αριστοτέλη.
Δεν πρέπει να λησμονούμε και την γυναικεία εκπροσώπηση η οποία μπορεί να βρίσκεται στο πρόσωπο της υποψήφιας προέδρου για το επιμελητήριο Χαλκιδικής κας Χατζησταματίου από την Ουρανούπολη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πευκοχωρίου Μάγδα Σοφιού.



Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τώρα, μετά το Βατερλό που υπέστη στις προηγούμενες εκλογές, καθώς για πρώτη φορά από την εποχή της μεταπολίτευσης δεν εξέλεξε βουλευτή στον Νομό, χάνοντας την έδρα από την Χρυσή Αυγή, ο μηχανικός Χρήστος Πάχτας από την Αρναία, το βαρύ χαρτί του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική πολλά χρόνια τώρα , δείχνει και πάλι έτοιμος να κατέβει στην εκλογική αρένα, με πάρα πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος βουλευτής του νομού στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που θα έχουμε εντός του 2019.

Ο επί σειρά ετών διατελέσας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας από την Κασσάνδρα, αντίπαλο δέος του Χρήστου Πάχτα για πολλά χρόνια, θεωρείται σίγουρο πώς θα καταλάβει μία από τις θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματός του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.

Ο κύριος Απόστολος Πάνας ο οποίος από το 2012 και μετά συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, καθώς και ο κύριος Χρήστος Κομπογιαννος από τα Ζερβοχώρια, νέος πολιτικός αυτός, αναμένεται να καταλάβουν θέσεις στο πράσινο ψηφοδέλτιο.

Αυτές σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι οι πρώιμες κινήσεις για συμμετοχές στα ψηφοδέλτια του νομού Χαλκιδικής, των τριών μεγάλων κομμάτων, τίποτε όμως μέχρι τώρα δεν είναι σίγουρο καθώς μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία των εκλογών, τα πάντα είναι ρευστά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες για τους μνηστήρες των βουλευτικών εδράνων από τον Νόμο αυτό της Κεντρικής Μακεδονίας.



Νεότερη Παλαιότερη