Δημόσια Υπηρεσία αναζητά μεταφραστές «Μακεδονικής» γλώσσας

Η ΕΥΠ κάνει προσλήψεις και αναζητά μεταφραστές που θα γνωρίζουν άπταιστα πολλές γλώσσες. Ανάμεσά τους και η "μακεδονική" (νοτιοσλαβική).

Η «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ, 302 τον αριθμό δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (14.02.2019) στο ΦΕΚ.


Η ΕΥΠ, όπως ενημερώνει το newsit.gr, ψάχνει να προσλάβει διάφορες ειδικότητες, όπως -μεταξύ άλλων- οδηγούς, ειδικούς πληροφορικής, οικονομολόγους, ψυχολόγους, γραφίστες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, νυχτοφύλακες και μεταφραστές. Οι μεταφραστές που θα προσληφθούν μετά από διαγωνισμό θα είναι 56.

Ανάμεσα λοιπόν στους 56 μεταφραστές που ψάχνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, είναι και τέσσερις που πρέπει να ξέρουν τη «μακεδονική (νοτιοσλαβική) γλώσσα» όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ. Όσοι δε γνωρίζουν τη «μακεδονική γλώσσα» θα πάρουν περισσότερα μόρια.

Για τις μοριοδοτούμενες 56 θέσεις του κλάδου των «Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών», αναζητούνται γνώστες:

– Αγγλικής
– Γαλλικής
– Γερμανικής
– Ισπανικής
– Ιταλικής
– Αραβικής
– Βουλγαρικής
– Εβραϊκής
– Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής)
– Ρωσικής
– Τουρκικής

Για να πάρει κάποιος τα μόρια, πρέπει να γνωρίζει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά ή Ιταλικά και πολύ καλά Αραβικά, Βουλγαρικά, Κινέζικα, Ρωσικά, Τουρκικά ή τη «μακεδονική (νοτιοσλαβική) γλώσσα». Και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου επιπέδου απ’ αυτό που απαιτείται.
Δείτε το ΦΕΚ για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ

Νεότερη Παλαιότερη