Το κεφάλι της «διογκώθηκε στο διπλάσιο» από ...βαφή μαλλιών !!!

Μια έφηβη δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει το δράμα και την αγωνία που πέρασε, όταν έπαθε σοβαρή αλλεργική αντίδραση από βαφή μαλλιών, προκειμένου να προειδοποιήσει άλλους ανθρώπους από το πάθουν το ίδιο.

Η 19χρονη Estelle, φοιτήτρια από το Παρίσι, μοιράστηκε μερικές φρικτές φωτογραφίες του εαυτού της μετά την βαφή μαλλιών, αφού το κεφάλι της σχεδόν διπλασιάστηκε σε μέγεθος και η ίδια δυσκολευόταν ακόμα και να αναπνεύσει εξαιτίας της ακραίας αλλεργικής της αντίδρασης.

Λέει ότι επρόκειτο για μία σπιτική βαφή μαλλιών που περιείχε την χημική ουσία παραφαινυλενοδιαμίνη (paraphenylenediamine), γνωστή και ως PPD. Η εν λόγω χημική ουσία βρίσκεται σε πάρα πολλές βαφές μαλλιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, η Estelle λέει ότι αγόρασε τη βαφή μαλλιών σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονταν στο χαρτί μέσα στην συσκευασία.


Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν κράτησε το τεστ-επίθεμα για 48 ώρες, όπως έγραφαν οι οδηγίες, αλλά περίμενε μόλις μισή ώρα προτού το βγάλει και προχωρήσει κανονικά με την βαφή μαλλιών στο κεφάλι της. Αυτά τα τεστ-επιθέματα έχουν σκοπό να αποκαλύψουν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις του ατόμου στις ουσίες της βαφής.

Η 19χρονη είπε ότι σχεδόν αμέσως κατάλαβε ότι κάτι πήγαινε στραβά, καθώς άρχισε να έχει έντονη φαγούρα και ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Estelle όταν το κεφάλι της άρχισε να πρήζεται, αλλά αφού πήρε ιατρικές συμβουλές από φαρμακοποιό, πήρε μερικά αντιισταμινικά και έβαλε κρέμα πριν πάει για ύπνο.

Ωστόσο, το επόμενο πρωί ξύπνησε χειρότερα από ποτέ και είδε το κεφάλι της να έχει διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε έφτασε τα 63 εκατοστά σε περιφέρεια!

Η Estelle λέει ότι είχε μια ελαφριά αντίδραση σε ένα παλιότερο τεστ για μια διαφορετική βαφή μαλλιών, γι' αυτό έκανε και το τεστ-επίθεμα με αυτήν τη βαφή. Το λάθος της ήταν ότι δεν το άφησε όσο έπρεπε και το έβγαλε μετά από μόλις μισή ώρα.
Νεότερη Παλαιότερη