Θεσσαλονίκη : Συναυλία για την Μακεδονία, με ελεύθερη είσοδο


«H ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ» 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει συναυλία «Η Ζάκυνθος τραγουδά για τη Μακεδονία μας» από τη μεικτή – πολυφωνική χορωδία Ζακύνθου του Συλλόγου «Το Όνειρο του Παιδιού»
Καλλιτεχνική διεύθυνση Δημήτρης Κάνδηλας. 
Πρόκειται για μια συναυλία με επτανησιακά τραγούδια, μελοποιημένα έργα Σολωμού, Κάλβου, Λάγιου, Αρβανιτάκη κ.α αφιερωμένη στη Μακεδονία μας. 

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 20:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Η χορωδία ιδρύθηκε το 2011, αποτελείται από 50και πλέον μέλη (χορωδούς και μουσικούς) με μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον πανελλαδικής φήμης ερμηνευτή, συνθέτη και πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Κάνδηλα, ο οποίος έχει συνεργαστεί και έχει κυκλοφορήσει δισκογραφικές επιτυχίες με πολλούς έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες, δίσκο με χορωδιακά επτανησιακά τραγούδια ενώ έχει και δυο χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό του. 

Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα ύπαρξης και λειτουργίας της, έχει κάνει πάμπολλες εμφανίσεις, με τεράστια επιτυχία, σε πάμπολλες περιοχές εντός κι εκτός Ζακύνθου, με κορυφαία μεγάλη εμφάνιση, η οποία «άφησε εποχή» στα καλλιτεχνικά νέα της πρωτεύουσας, την μεγάλη-υπέρ του δίωρου- συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με επτανησιακές καντάδες, μελοποιημένα έργα των Σολωμού, Κάλβου, Λάγιου, καθώς και σύγχρονες επιτυχίες μεγάλων στιχουργών και συνθετών (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Μπιθικώτση) το 2015,ενώ έλαβε μέρος και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φ.Χ.Ο. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018καθώς και στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος του Συλλόγου και μαέστρος της Χορωδίας Δημήτριος Κάνδηλας. 

Βιογραφικό Μαέστρου Δημήτρη Κάνδηλα.
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι. Σπούδασε Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή μουσική, φωνητική, ακορντεόν, πιάνο και ντραμς. Το κυρίως επάγγελμα του είναι τραγουδιστής, και έχει στο βιογραφικό του 4 δισκογραφικές δουλειές: "Τι σου είναι η αγάπη" μουσική Χρήστου Νικολόπουλου, "Ο έρωτας σου" με την υπογραφή του Γιάννη Πάριου και ένας δίσκος με Ζακυνθινά χορωδιακά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη και δημιουργού Μίμη Πλέσσα. Δύο εκ των τεσσάρων δίσκων έχουν γίνει χρυσοί. 
Έχει δώσει και δίνει συναυλίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Συνέβαλε τα μέγιστα στα πολιτιστικά και τουριστικά δρώμενα του νησιού του, από τη θέση του Προέδρου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου, την οποία κατείχε με επιτυχία 8 ολόκληρα χρόνια. Τέλος από το Δεκέμβρη του 2011, από αγάπη προς τα παιδιά, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Tο Όνειρο του παιδιού" σε μια προσπάθεια ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης στα παιδιά της Ζακύνθου αποτελούμενη από εξαίρετους επιστήμονες σε θέματα υγείας και με πάνω από 500 μελή στο δυναμικό του, το οποίο και διαρκώς αυξάνεται. 
Παράλληλα με πρωτοβουλία δική του ιδρύθηκε η ανδρική τρίφωνη χορωδία του οργανισμού, ενώ το 2016 ίδρυσε και την γυναικεία χορωδία του οργανισμού. Σήμερα οι δύο χορωδίες έχουν ενωθεί και αποτελούν την μεικτή χορωδία Ζακύνθου «Το Όνειρο του Παιδιού», με 40 και πλέον μέλη. 
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1),  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Νεότερη Παλαιότερη